לפני כמה שבועות צילמה אותי מצלמת מהירות - לצערי.
למזלי הייתי במהירות של 10-15 קמ"ש מעל המותר.
בכל מקרה, אני רוצה להציב כ- 100 מטר לפני המצלמה שלט מאולתר שמזהיר בפני המצלמה הפעילה.
האם יש עם זה בעיית חוקיות? הרי מצד אחד מותר לדווח על מצלמות מהירות, יש לא מעט פורומים עם פרטים על כל מצלמה ומצלמה, יש מכשירי התראה שכוללים מידע על כל המצלמות, כולל תוכנות ניווט וכו'.
תודה לעונים,
אמיר
אמיר שלום,
"שלט מאולתר" בוודאי התכוונת לתמרור בהמשך אפרט שגם תמרור אינו יכול להיות "מאולתר".
אמנם לעיתים נוהגת רשות תמרור (ארצית) בדר"כ ליידע כי באזור/בקטע ישנה אכיפה אלקטרונית ע"י מכמונות מהירות (למיניהן).
אין חובה חוקית לעשות כן והדבר בהחלט מאיין את הצורך הבסיסי של נהג לנהוג עפ"י הקבוע בחוק.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
עם כל הכבוד - אין לך סמכות להציב תמרור עפ"י הדין (אגב, גם הגורם המוסמך שהוא רשות תמרור ארצית ומקומית צריך בכל פעם שהוא מציב תמרור חדש לעבור הליך של אישור).
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
מכיר את העובדה שאין חוק המחייב להציב תמרור, מכיר גם את העובדה שהרשות צריכה אישור לכל תמרור ותמרור. אני מכיר גם את שלטי "אכיפה מוגרבת לפניך".
איני מדבר על תמרור קבוע, אלה על תמרור מחאתי. מדובר על כביש בטוח, חדיש ולא מסוכן. ההבדל בנהיגה בו על 100 קמ"ש או על 120 קמ"ש אינה זו שתגרום לתאונה או תגדיל את הסיכוי לתאונה. אז סתם כמחאה, ברצוני לתלוט שם שלט בד שמזהיר בפני המצלמה העושקת.
לא חסרים שלטים מאולתרים כאלו בכל צומת בדרך לצפון עם בשורות כמו "ג'חנון בשבת 200 מטר לפניך" ו- "פרחים לאישה בעוד 300 מטר". כך שאני מניח שלשים שלט כזה לא באמת יסבך אותי. השאלה הנשאלת היא האם בגלל אופי הכתוב בשלט (אזהרה בפני מצלמת מהירות) אני עלול להסתבך.
אמיר שלום,
אכן נתת דוגמאות ל"שלטים" אשר מוצבים ברחבי ישראל.
דע לך שצריך לשלם אגרה על הצבת שלט והדבר כרוך בבקשה מסודרת.
להבדיל משאר המפרסמים(שאליהם ניתן להגיע בנקל) השלט אותו אתה רוצה להציב אינו חושף את המציב. בכל אופן שלא יהיה לך ספק שהוא ייעקר במהרה.
לעניין העבירה הפלילית נדמה לי כי חוק העונשין אוסר על פרסום חלקי גוף וכיוצ"ב ולכן אינני בטוח כי זו עבירה פלילית.
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר