עמדתי ברמזור אדום והחזקתי 2 מכשירי טלפון ביד (לא דיברתי באף אחד מהם) כדי להניח אותם על הכיסא. ניידת שעצרה אותי נתנה לי דוח על 2000 ש"ח כלומר על כל מכשיר 1000 ש"ח והשוטר אמר שהקנס ישלח בדואר.האם אני לא אמורה לחתום על קנס שנרשם לי והאם זה חוקי לתת 1000 ש"ח על כל מכשיר כי לפי איך שאני מבינה מהחוק מכשיר מירס לא נחשב כטלפון אלא כמכשיר קשר ואז לא נקנסים עליו.
תודה
בלה שלום,
התשובה מתחלקת ל-2.
החזקת טלפון נייד ביד גם בעת המתנה ברמזור אדום הינה עבירה ואפרט.
ראשית העבירה מוגדרת כ"שימוש" בנייד ואינך צריכה לשוחח על מנת שתתגבש העבירה, שנית בפסיקת בית המשפט המחוזי נקבע כי המתנה ברמזור (שוות ערך ל"תוך כדי תנועה" להבדיל מהמתנה בחנייה ו/או בשול).
מירס= טלפון נייד בעל פונקציות רבות ביהניהן שימוש כמכשיר קשר.
העניין השני שבו אני בהחלט מצדיק אותך הינה העובדה כי קיבלת 2 קנסות, אנא שלחי את שניהם(שניתנו באותו מקום, אותה שעה וע"י אותו שוטר) למפנ"א בבקשה לביטול אחד מהם. במידה ותעני בשלילה אל תהססי לבקש להישפט.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר