אני קטוע רגל-נכה צה"ל.התמרור לחניית נכים ,לפי נוסך החוק רק משותקי רגליים רשאים לחנות במקום זה.עד כה אני חונה במקום כזה.האם אני עובר על החוק,או שלמרות נוסך החוק אני רשאי לחנות במקום זה.אני מדגיש שאני רק קטוע רגל.
גדעון שלום,
במידה והחנייה שהוקנתה לנכיים לא נועדה לרכב של נכה ספציפי(בציון מספר רישוי), על פי הידוע לי פסיקת ביהמ"ש קבעה כי גם לך כנכה צה"ל מותר להחנות במקום זה.
אלא שלאחרונה נכנס לוח התמרורים החדש שקובע תמרור רק לנכה עם כסא גלגלים. אבל כאן לא נגמר הסיפור מאחר בוועדת הכלכלה של הכנסת (מיום 15.2.11)הצהיר רפ"ק רוני לוינגר – ראש חוליית התעבורה כי :
"אני רוצה לומר – להבנתנו, הרביזיה הזו לא שינתה כלום. צודק היועץ המשפטי. קיימת איזושהי אי בהירות או סתירה בין חוק החניה לנכים לתקנות התעבורה. אנחנו הצפנו את זה מספר פעמים מול הגורמים הרלבנטיים בנציבות, בארגונים, שצריך לפתור כשאלה של מדיניות – מה רצוי. הגופים צריכים להחליט מה הם רוצים, מה הם מעדיפים – האם גם חרשים יוכלו לחנות, או נכים אחרים? זו שאלה ערכית של מדיניות. מבחינה משפטית אנחנו לא אוכפים מי שעם תו ירוק חונה ב-ג-43, ולא נאכוף גם כשהתמרור ישתנה ל-437. אין שום שינוי".
כך אמר....נקווה שגם כך יהיה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה,אעביר את תשובתך גם לפורום נכה צה"ל
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר