לפני כשנתיים וחצי קיבלתי דו"ח בגיל אי עצירה בעצוק ונקנסתי ב250 ש"ח.
כשר בפירוש עצרתי עצירה מוחלטת של כמה שניות לפני הצומת, ניידת המשטרה עמדה במרחק של כ200 מטרים מקו העצירה, השוטר היה בתוך הניידת בעת שהייתי בצומת, כאשר מאחוריו עצר בתחנה אוטובוס, ומאחוריו שיירה של מכוניות חונות ועצים, כך שבפירוש לא היה לו שדה ראייה.
התלוננתי בפני השוטר על הדברים הנ"ל והתעקשתי שירשום בדו"ח את טענותיי.
ממה שניתן לקרוא מהכתב הבלתי קריא בעליל רואים שרשום "טוענת שיש רכבים ועצים... טוענת שעצרה עצירה מוחלטת".
לאחר כמה פעמים שהגעתי לבית דין, בפעם האחרונה השוטרים לא התייצבו ושוב נדחה הדיון כאשר השופטת מנסה להניע אותי להסדר טיעון עם התביעה, בטענה שאני מסתכנת בעונש גדול יותר. התביעה רצתה שאודה בסעיף 21 ב'... אמר לי שזה קנס ללא ניקוד. אני לא מבינה בתקנות כמותם.
סירבתי משום שאני מאמינה באמת שלי שאכן עצרתי עצירה מוחלטת ושהדוח אינו מוצדק.
האם כדאי לי ללכת עד הסוף, או שהסיכון בעונש חמור יותר גבוה ושכדאי לי לוותר?
יעל שלום,
כשנאשם מגיע לביהמ"ש (על אף שהוא צודק בעיניו) הוא אינו יכול לצפות בוודאות לצאת זכאי.
מאחר ואני מבין מדבריך שאת נחושה וגם האמרה האותנטיית שנאמה מפיך בעת רישום הדו"ח ע"י השוטר מחזקים את גרסתך.
אני הייתי ממשיך להילחם, מקסימום העונש יהיה קנס גבוה יותר (במידה ואת לא עבריינית תנועה רצידביסטית).
בהצלחה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר