שלום לכולם ותודה מראש על העזרה.
שבוע שעבר קיבלתי לתיבת הדואר שלי "הודעת תשלום קנס/תוספות פיגור בעבירות תעבורה - התראה לפני עיכוב חידוש רשיון" - על עבירת מהירות שצולמה כביכול ע"י מצלמה אלקטונית ב 22.9.2010, כלומר לפני כשנה.
הכתובת למשלוח על הדו"ח היא שגויה *ואינה תואמת* לכתובתי כפי שמעודכנת במשרד הפנים או על רשיון הנהיגה, וזהו הדו"ח הראשון שאני מקבל על עבירה זו מעולם.
הרכב כבר אינו ברשותי והיה רכב ליסינג שכנראה לקח המון זמן להמיר את שמם לשמי על הדו"ח, וגם סיפקו כתובת שגויה למשטרה למשלוח הדו"ח.
שאלתי היא - מה לעשות עכשיו? הרי ברור שלא קיבלתי את כל ההתראות לפניכן, (גם את זו לא קיבלתי בדואר רשום, אלא הושם בתיבת הדואר שלי ואפילו לא בטוח שע"י דוור).
תודה רבה!
רועי שלום,
עליך לפנות למרכז לגביית קנסות ולבקש את העתק המשלוח של הודעת הקנס הראשונה אליך בדואר רשום.
[אגב, מאחר ומדובר ברכב ליסיניג תקופת התיישנות העבירה הינה בת שנה]
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
מאחר ועברה שנה (פחות שבוע וקצת) מביצוע העבירה לכאורה, ולא קיבלתי כלל בדואר רשום את הדו"ח, האם חלה עליו התיישנות ,
ויותר חשוב, האם זה נחשב בכלל שקיבלתי את ההתראה, אם הכתבות עליה שגויה והיא לא הגיעה בדואר רשום כפי שהיתה אמורה להגיע - כלומר קיבלתי אותה במקרה לגמרי.
רועי שוב שלום,
ההתראה האחרונה אינה עומדת בדרישות החוק הקבועות בקנה 44(א) בתקנות סדר הדין הפלילי..
אך ראה בתשובתי הקודמת שמא קיבלת התראה קודמת שכן נשלחה בדואר רשום? עליך לברר זאת עם המרכז לגביית קנסות ועם חבר הליסינג.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר