קיבלתי את הדוח על סך 250 ש"ח ללא ניקוד חובה לאחר שהשוטר "התחשב" בי.
נסעתי בכביש 90 אחרי הכניסה לבית שאן הכביש הינו דו מסלולי, מאחורי לא היה שום רכב, אמנם אני רק שנתיים על הכביש אבל "מאוד מתמצא במה שקורה על הכביש"....
אחד לאלף נהגים שומר על תקנה זו...... ואף לשוטר שעצר אותי אמרתי מפורשות.. אתה יכול לעמוד פה מהבוקר עד הערב ולתפוס עוד מליון נהגים כאלה... והנה מגיעים אחד ועוד אחד ועוד אחד.... אז כדי להרשים אותי הוא עצר עוד כמה..... ממש גאון...
אמרתי לו לציין בדוח שלא היה כל רכב מאחורי ולא הפרעתי כלל לתנועה..
הרבה פעמים אני נוסע על הכביש ויש איזה זקן או זקנה שנוסעים בצד השמאלי... וכמובן חוסמים את כל הכביש... לאלה צריך לתת דוח על התקנה הזאת ... ולא לנהג שנסע בצד השמאלי כי בצד הימני יש חניות, וכל הזמן רכבים שנוסעים לאט... וזו זכותם... אך מה רוצים ממני שכל רגע אחזור לימין ואז אצא לשמאל לעקיפה.... נהיגת זיגזג כזו הרבה הרבה יותר מסוכנת.... כל בר דעת מבין זאת.
איני מבין כלל את הטעם בתקנה זו במידה שלא הפרעתי לתנועה בצד שמאל.
האם יש טעם להסביר את כל הנ"ל בבית משפט או בבקשה לביטול הדו"ח?
האם כל שופט בר דעת לא מבין את מה שאמרתי?
אשמח מאוד בתשובתכם..
בתודה מראש
אברהם היקר שלום,
המספר אותו ציינת אינו תקנה אלא סמל סעיף אישום (התקנה אגב מספרה 35).
העבירה אותה ביצעת מוגדרת כ :"נהיגה שלא בימין הקיצוני של כביש חד-סיטרי ושל כביש דו-סיטרי".
אתה צודק שעל פי רוב לא אוכפים תקנה זו בתחום דרך עירונית, עם כי ישנם כבישים בתחום דרך עירונית הנחשבים לעורקיים (בעלי 2,3 נתיבים לכל כיוון נסיעה).
בכל מקרה אם אתה מתגורר באזור בית שאן ייקל לך לגשת למקום בו קיבלת את הדו"ח ולצלם את הסיטואציה (יתכן כי רכבים חונים בנתיב הימני ועוד).
אגב, השוטר הטעה אותך ומי שמורשע בעבירה זו נזקפות לחובתו 6 נקודות (גם אם הוא לא רשם במשבצת את מספר הנקודות) מאחר והרישום של הנקודות הוא אוטומטי אחרי הרשעה(תשלום) ונערך במאגרי המידע של משרד הרישוי ובכלל לא במשטרה.
בהצלחה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
אכן, הכביש שנסעתי בו הינו בעל שני נתיבים בכל כיוון אך הוא מלא בכיכרות מה שלא משאיר ספק לכך שהוא כביש עירוני לחלוטין,
כמו כן צילמתי מייד את הכביש... וכמובן את הרכבים שנוסעים.. איך לא בצד השמאלי.
אני חששתי לפנות לבית משפט מאחר ומופיע מאחורי הדוח כי אם אורשע בעבירה אבקל את מלא חומרת עונשה גם אם השוטר "הקל" בעונש.
אולם לפי מה שכתבת אני חושב כי אבקש להישפט מכל הסיבות שכתבתי לעיל
ואולי יש לי סיבה נוספת לביטול הדו"ח, "הטעייה של השוטר".
ובכלל אולי תוכל להסביר לי מה רצונו של כותב התקנה, ומה הוא ביקש להשיג באמצעותה? אולי שלא יחסמו את הכביש כשייסעו לאט בנתיב השמאלי?
בתודה רבה מראש
אברהם בורר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר