שלום !
קיבלתי דו"ח מהירות בכביש הבקעה , על שנסעתי 110 (מותר 80 מסתבר) . הדו"ח בוצע ע"י שוטר בני'ידת תנועה , שתפס אותי במכשיר שברכבו . קיבלתי דו"ח של 250 ובלי נקודות .
אני יודע שזה נשמע קצת קטנוני , אבל זה נורא מפריע לי (בגלל כל מיני סיבות) . השאלה - בגלל שזו עבירה ראשונה בכלל (8 שנים רשיון) , באם אבקש משפט , אוכל להמיר את זה באזהרה ? (רק לצי'ין שהשוטר אמר לי שהמחשב לא נותן לו לתת לי אזהרה) מצטער על האורך , תודה רבה !
אלי שלום,
לצערי אינך עומד בתנאים להמרה באזהרה (נדרשים: 10 שנות וותק, 5 שנים אחרונות ללא עבירות תנועה והודיה). כמו שבוודאי הבנת אינך עומד בתנאי הראשון.....
לעניין המשפט - לשופט אין סמכות להמיר את העבירה לאזהרה זו סמכות שנתונה לשוטר בשטח ו/או לתובע.
לסיכום - לא הייתי ממליץ לבקש להישפט אלא אם כן יש לך טענות קונקרטיות כנגד ביצוע העבירה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר