נסעתי בכביש כאשר לכמה רגעים החזקתי את הטלפון ביד מולי, כיוון שתוכנת הניווט הייתה פתוחה ורציתי להסתכל לרגע על המסלול. שוטר עצר אותי ונתן לי דו"ח על כך שלא השתמשתי בדיבורית. במה שהוא כתב כתוב בפירוש "מבחין בנהג אוחז ביד ימין במכשיר טלפון נייד מואר מול פניו". אמרתי לו שבכלל לא דיברתי בטלפון והוא אמר שזה לא משנה. בתגובה שלי כתוב: "רק הסתכלתי ב-GPS". כמובן שבכל הנסיעה בכלל לא דיברתי בטלפון ואפשר להוציא פירוט שיחות שיעיד על כך. ראיתי בחוק שיש התייחסות שונה בין מכשירים סלולאריים לבין GPS. לאור העובדה שגם מה שאמרתי וגם מה שהשוטר אמר מצביע על שימוש במכשיר למטרה זו האם יש סיכוי להמיר את העבירה למשהו אחר? להישפט ולא לקבל 4 נקודות אלא פחות מכך? (נהיגה בקלות ראש, אי אחיזה עם שתיים וכד').
שלום לשואל,
אתה מערב שתי תקנות שונות.
1- התקנה הרלוונטית לאישום שלך היא תקנה 28(ב) המדברת על "שימוש בנייד" בזמן תנועה - פסיקת בתי המשפט דיברה על כל שימוש פונקציונאלי שנעשה ע"י הנהג לרבות: מחשבון, תמונות, מזכירה אלקטרונית וכמובן תוכנת ניווט. עצם החזקת הנייד באחת מן הידיים מהווה עבירה.(זו הייתה כוונת המחוקק להבדיל מהחזקת פחית קולה למשל שאז תקנה 28(א) הינה רלוונטית וזוקפת לחובתה קנס של 250 ש"ח+0 נק').
2-תקנה 28א(רבתי)-מדברת על תצוגה נראית לעיין - ישנם רכבים אשר מותקן בהם (מהחברה או כתוספת) מכשיר D.V.D היכול לשמש גם רדיו וגם GPS, נאסר בחוק על נהג לצפות במסך של מכשיר זה כשהוא מותקן בחלק הקדמי של הרכב למעט מכשיר GPS.(מאחר ובמקרה שלך המכשיר לא היה מותקן/קבוע אלא אחזת בו בידך אין תקנה זו רלוונטית אליך)-אגב למי שמיוחסת עבירה זו מקבל זימון לבית משפט ולא קנס.
לסיכום - לעניות דעתי ומתוך המידע שאתה מסרת, לא מצאתי עילה עליה ניתן לבסס בקשה לביטול. אך יחד עם זאת הייתי מנסה לבקש את המרת הדו"ח באזהרה (במידה והינך עומד בתנאים: 10 שנות וותק+5 שנים אחרונות ללא עבירות+הודיה בביצוע העבירה וחרטה).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
3-
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
האם אפשרי לבקש המרה לאי החזקת סתי ידיים על הגה כיוון שהיה מכשיר ניווט?
או שזה ניתן לבקש רק דרך בקשה להישפט?
א שלום,
שאלה יפה ובמקום.
התשובה נחלקת ל-2: במידה והמכשיר הינו מכשיר ניווט ואך ורק משמש לניווט בהחלט יש מקום להמיר את העבירה לעבירה הקבועה בתקנה 28(א)-אי החזקת ההגה/הכידון בשתי ידיים.
אך, במידה והשוטר ציין כי מדובר במכשיר טלפון סלולארי נייד ו/או בתגובת ב"דברי הנהג" הזכרת את היות המכשיר טלפון נייד או "לא הוצאתי שיחה" וכיוצ"ב ייקשה על מפנ"א לשנות את סעיף האישום.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר