לפני שנה וחצי הודיעה לי הנהלת החברה בה עבדתי כי הם קיבלו הודעת עבירה וקנס מהמשטרה על הרכב בו אני נוהגת אך לא ביקשו ממני לעשות דבר. לפני 7 חודשים בערך הם ביקשו שאחתום על מסמך בו אני מודה כי אכן אני זו שנהגתי, מכיוון שזה אכן היה כך, עשיתי זאת ומילאתי את כל פרטיי המעודכנים. מאז לא קיבלתי דבר ולא דיברו איתי כלל. אך שלשום קיבלתי מכתב מהמשטרה שמכיוון שלא שילמתי את הקנס כעת עליי לשלם תוספת 50 אחוז. 1125 במקום 750.
זו עבירה ראשונה שלי, אין לי הרשעות קודמות, מעולם לא הכחשתי את העבירה, ההפך, אם הייתי מקבלת את הקנס הראשון הייתי רצה לשלם אותו. נולדה לי ילדה בכורה לפני 3 שבועות ומצבי הכלכלי כרגע ממש לא מאפשר לי לשלם כסף מיותר, אני רוצה לשלם את ה750 וזהו.
מה עושים? למי אפשר לפנות מלבד פניות הציבור? התשלום הוא עד דצמבר ואני מפחדת שלא יעזרו לי עד אז, האם אפשר לפנות תלחנת המשטרה/להתקשר?
אורית שלום,
אנא הפני את בקשתך בכתב/בעל"פ למרכז לגביית קנסות בירושלים, תפרטי את השתלשלות העניינים (התצהיר שחתמת מוכיח כי נודע לך על ביצוע העבירה כ - X חודשים לאחר ביצועה בפועל).
צייני שאת מוכנה לסיים את ה"סאגה" בגובה הקנס המקורי ואם הם יתעקשו בקשי את אישור שליחת ההודעה הראשונה לביתך באמצעות דואר רשום!.
בהצלחה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר