שלום,
קיבלתי דו"ח על רכב שלי שמוצע למכירה (יש עליו שלט) שחונה כמובן במקום מותר שבו אני מחנה כבר 8 שנים, כמו כולם (חניה בצבע אפור). החניה ברחוב שבו אני גרה.
לגבי השאלה אם מותר לחנות שם או לא - זה ברור כשמש שהחניה מותרת עפ"י חוק.
שמתי לב שעוד רכבים שהיה להם שלט למכירה קיבלו גם דו"ח. רכבים ללא שלט לא קיבלו. מה זה החוק הזה? האם מותר למשטרת התנועה לקנוס אותי כאשר אני חונה ברחוב שבו אני גרה? האם אסור לי לשים שלט למכירה על הרכב? הרכב הוא רכב פרטי שלי עם כל הרשיונות, עם ביטוח וטסט כמובן וזה רכב שבו אני נוסעת יום יום (זהו אינו רכב שעומד). מה עלי לעשות בנוגע לקנס ובנוגע לשלט המכירה?
תודה
לאה שלום,
תקנה 73 בהאי לישנא :"לא יחנה ולא יעמיד אדם בדרך רכב המוצע למכירה, או רכב שרשיונו פקע".
אכן ישנה בעיתיות מסוימת כי מחד התקנה חד משמעית ומאידך לא הרבה רשויות אוכפות את התקנה כי למעשה זכותו של אזרח להחנות ויש הנוהגים לא להזיז את רכבם אלא רק בסופי שבוע למה הם לא מקבלים הדו"ח? טוב התשובה ברורה, כי מלשון התקנה ניתן להבין שרכב שרישיונו תקף וכמו כן הביטוח רשאי להחנות כאוות נפשו.
היתי ממליץ לנסות אחת משתי דרכים : בקשה לביטול/בקשה להמרה באזהרה.
אלא מה? שבבקשה להמרה באזהרה את צריכה לעמוד בקריטריונים הבאים: 10 שנות וותק, 5 שנים ללא עבירות תנועה והודיה בביצוע העבירה. במידה ואינך עומדת בתנאים שלעיל תבקשי את ביטול הדו"ח[יש לך 30 ימים לשם כך ואת הבקשה שולחים למפנ"א].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה רבה על התשובה.
אני עומדת בקריטריונים של המרה לאזהרה.
מה זה מפנ"א?
מה אתה מציע לי לעשות עם שלטי המכירה - האם להוריד אותם? אז איך אמכור? אני מסתובבת עם הרכב כשהוא מוצע למכירה?
אשמח לקבל את המלצתך
תודה רבה
לאה
לאה שלום,
1-מפנ"א=מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל כתובת: ת.ד. 120 פתח – תקווה, מיקוד 49100.
2-ישנם היום הרבה לוחות למכירת רכבים באינטרנט בהם תוכלי להיעזר.
3- ברגע שהחנת את רכבך לתקופה ארוכה קיבלת ד"וח, אני מאמין שאם תחני באופן ארעי לא תקבלי דו"ח - אך לא אוכל להתחייב על כך.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר