שלום.
עמדתי בצומת מרומזרת לפני פניה שמאלה. כשנהיה ירוק התקדמתי עם עשרות נהגים שמאלה לכיוון רח' סולטאן סולימאן בירושלים, אלא שלפתע המכוניות שלפני נעצרו ואני ורכב בנתיב שלידי נעצרנו גם כן בדיוק על מסילת הרכבת הקלה. השוטר שחיכה לנהגים כאלו, הורה לשנינו לעלות על המדרכה ונתן לנו דו"ח על סך 500 ש"ח + 6 נקודות. ואני שואל: מה יכולתי לעשות? והאם אני נביא לדעת שפתאום המכונית לפני תעצור? הלא אף אחד לא מצפה ממני שלא אפנה שמאלה עד שכל הנתיב יתפנה, הרי זו הפרעה לתנועה כשלעצמה (לעמוד כך ברמזור ולא לפנות, או לפנות ולעצור לפני הפסים עד שיתפנו). אני מדגיש, התנועה זרמה לאיטה, ואני זרמתי עם כולם. ה"חטא" היחיד שלי הוא שדווקא אני הוא זה שהיה על הפסים בעת האטת התנועה. באותה מידה זה היה יכול להיות הרכב שלפני, או זה שאחרי. כידוע, גם אין מחסום לפני פסי הרכבת הקלה, ואני חושב שכל נהג היה נוהג כמוני.
אוסיף, שעד שהצלחתי לנווט למדרכה כשהשוטר קרא לי, יכולתי כבר להמשיך בתנועה...
האם ניתן לעשות משהו בנידון?
אני נהג וותיק, וללא עבירות 4 שנים לערך. תודה.
קובי שלום רב,
על פניו נראה שאם תגיש בקשה לביטול הדו"ח, ייתיחסו לכך ברצינות רבה.
כירושלמי, ידוע לי שהרבה נהגים ירושלמים "נפלו קורבן" בצומת הזו , וזאת על אף הזמן הקצר שהמשטרה אוכפת את החוק שם.
אני מציע שתגיש בקשה לביטול הדו"ח.
במידה ותקבל תשובה שלילית תגיש בקשה להישפט.
תקפיד להגיש את הבקשה בדואר רשום + אישור מסירה.
במידה ואתה זקוק ליעוץ ספציפי, אתה מוזמן לפנות אל משרדי שמפורסם באתר זה תחת הקטגוריה "עו"ד לתעבורה"
בהצלחה,
דרור סלמן, עו"ד
מנהל פורום תעבורה
מנהל פורום רישום פלילי
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר