שלום רב,
לפני 90 ומשהו יום חזרנו הביתה על איילון שמעתי רעש שהגיע מהגגון שלי של חלק מתחתי נופל . עצרתי בצד הדרך שמתי אורות משולש ויצאתי לחפש את החלק מחשש שכלי דו גלגלי ייתקל בו חס וחלילה ( אני רוכב דו גלגלי והנושא קרוב אלי)
כשהיינו אני וחבר כמאה מטר מהרכב ראינו ניידת עוצרת ליד הרכב, השוטר התחיל לרשום דו"ח - 500 ש"ח + 4 נקודות.
הדו"ח נמסר כהדבקה, לא חתמתי על קבלתו. ולא הגיע לי דו" בדואר. שמתי לב שעברו יותר 90 יום 91 יום במדוייק. =\ וכשנכנסתי לאתר לבדוק את מצב הקנס ראיתי 750 ש"ח אך חשוב מכך ראיתי שתאריך העבירה שהוזן הוא שגוי ומראה חודש טרום ביצוע העבירה!
הדו"ח נמסר אליי כהדבקה אין אישור על מסירתו! לא חתמתי על כלום שם. ולא קיבלתי כלום בדואר.. לפי המחשב שלהם העבירה היא מחודש מאי במקום יוני.
איך התוכנה נותנת לפקידה לכתוב דוחות אחורה? השוטר רשם תגובת הנהג, אך רשם שזוהיתי ע"י הדבקה הוא לא לקח רשיון ולא כלום. רק מספר רכב.
בינתיים אין כלום בדואר, וכן הייתי רוצה להישפט. אך לפי הכתוב כבר איבדתי את הזכות? מה בנוגע התיישנות לדוח שלא מגיע תוך 4 חודשים ? תקף פה?
כהראיתי את הדו"ח הזה לשוטר תנועה הוא צחק על הדו"ח וצחק על השוטר. אמר לי תישפט! אין קנ כזה לעבירה כזו.
מה אני עושה עכשיו?
איתי שלום,
אם הדו"ח ניתן באופן של הדבקה, עליך להמתין לקבלת הודעת קנס בדואר רשום.
התיישנות על עבירה (על אף שלא ציינת את העבירה המדויקת)מסוג עוון הינה בת 5 שנים.
תמתין לקבלת הודעת הקנס בדואר ואז תהיה לך הזכות לבקש את יומך בבית המשפט.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר