בדצמבר 2010 הגיע לביתי מכתב מהוצאה לפועל על אי תשלום דו"ח משנת 2001 ובו נתטען כי בעלי עבר אז עברת תנועה של מהירות בדרך עירונית עבירה שצולמה במצלמה.
הרכב בו נהג בעלי באותה תקופה היה רכב חברה שנהגו בו עוד עובדים.
בעלי אינו זוכר את ביצוע העבירה ומעולם עד לדצמבר 2010 לא הגיע אלינו שום מכתב בנושא.
בנתיים עיקלו לי את חשבון הבנק שלי מה שלא הותיר לנו שום ברירה אלא לשלם כמעט 2000 ש"ח .
בפניתנו להוצאה לפועל נטען כי בשנת 2006 נשלח מכתב לבית שמש לכתובת שמעולם לא התגוררנו בה. פנינו אף למשטרה בהליכים המקובלים עם פירוט הכתובות שלךנו ולאחר 3 חודשים שלא קיבלנו שום תשובה צילצלתי למוקד של המשטרה שם שוטר נחמד מצא את הדו"ח המקורי אבל אמר לי בעלך קיבל את הדו"ח ביד ולכן אין אנו מוכרחים לשלוח את הדו"ח בדואר. קיבל את הדו"ח ביד? שאלתי הרי הוא לכאורה צולם במצלמה , כן אמר הנציג שוטר עמד ליד המצלמה.... האם הוא חתום על הדו"ח שאלתי- לא אנחנו לא חייבים להחתים.
הקיצר מצעד שלם של עוול: שליחת מכתב לאחר 5 שנים לכתובת שאפילו לא קיימת בבית שמש ובה לא התגוררנו מעולם, אי שליחת דו"ח בכלל ושקרים שכן בעלי לא קיבל שום דו"ח בידיו. צה עם חוק ההתשינות שאתלתי את הנציג? אין חוק התיישנות אמר הנציג.
אני רוצה חזרה את כספי! האם אני יכולה לתבוע את המשטרה ואיך עושים זאת?
תודה
מירב שלום,
ייתכן כי בעלך חתם על תצהיר בחברה שעבד כי הרכב הספציפי נמצא בחזקתו.
אי לכך, הסבה החברה את הדו"ח ע"ש בעלך.
מאחר והעבירה נאכפה ע"י מצלמה צריכה הודעת הקנס להישלח בדואר רשום.
המצב היום הוא שאתם שילמתם את הוצאות הקנס וריבית הפיגורים לכן אם אתם חושבים ויכולים להוכיח כי המשטרה לא פעלה עפ"י הקבוע בחוק ניתן לתבוע בבית משפט (תביעה אזרחית באחת מעילות הנזיקין) ליותר פרטים את יכולה להפנות את שאלתך ל"פורום בית המשפט" מאחר ותביעה זו הינה מחוץ לתחומי דיני התעבורה.
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר