שלום!
הייתה לי הקראת כתב אישום בביהמ"ש לתעבורה , לפני המשפט ניסיתי להגיע להסדר עם התובעת המשטרתית שלפיו לא ישללו לי את הרשיון ובמקום השלילה היא הציעה לי של"ץ , עקב מצבי הבריאותי לא טוב גם של"ץ אני לא יכול לעשות , השופט קבע שעליי לשלוח למחלקת תביעות או לבוא לשם את המסמכים המעידים על המצב הבריאותי. השאלה: האם אני יכול להגיע עצמאית למחלקת תביעות המשטרתית ולהגיע להסדר עם התובע במקום בלי להגיע בפעם נוספת להקראה שנייה של כתב אישום או להגיע למשפט שקבע השופט ולהביא למשפט את כל המסמכים הרפואיים?
תודה מראש.
דן שלום,
השופט קבע כי עליך לשלוח את החומר הרפואי ללשכת התביעות או להביאו פיזית, עליך פשוט לעשות זאת.
בלי קשר לטענותיך על מצבך הבריאותי אתה יכול לנסות לקבוע עם תובע בלשכת התביעות אלא שהשפה בה תתנהל השיחה היא שפה משפטית כמו גם הטיעונים. מאחר ואני יוצא מנק' הנחה כי אינך מצוי בדין הפלילי(דיני התעבורה) מצב הכוחות בינך לבי התובע אינו שווה(בלשון המעטה), אי לכך עדיף כי עו"ד מיומן יפנה ללשכת התביעות על מנת לנסות להגיע להסדר הולם.
במידה ויהיה לך הסדר ניתן לשלוח למזכירות ביהמ"ש הודיה בכתב ולא להגיע (אך ישנם חסרונות רבים בבחירת חלופה זו).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר