שלום,
1. לפני כשנה נתפסתי ע"י שוטר נוהג במהירות גבוהה וקיבלתי דו"ח על סך 750 ש"ח. השוטר תפס אותי בדיוק בזמן שעקפתי משאית (כביש דו סיטרי, חד נתיבי לכל כיוון).
2. כתבתי מכתב למרכז פניות נהגים ארצי בו ביקשתי לבטל את הדו"ח, מאחר ונתפסתי במהלך עקיפה. לא משנה כרגע אם הבקשה שלי מוצדקת או לא, העניין הוא ששלחתי מכתב.
3. לאחר שלושה חודשים קיבלתי הודעה בדואר שטרם שילמתי את הקנס ואם לא אשלם אותו אני צפוי לכפל קנס. בתגובה שלחתי מכתב נוסף בו ציינתי שוב את הטיעונים שלי וגם ציינתי שזהו המכתב השני שאני שולח בנושא ואשמח להתייחסות כלשהי. כמובן שגם הפעם לא קיבלתי שום התייחסות.
4. השבוע, שנה אחרי, קיבלתי הודעה שהקנס הוכפל פי 1.5.
אני מבין שלשלוח מכתבים לא עוזר ואני רוצה להישפט על העברה, אך לפי ההודעה שקיבלתי אני גם לא יכול לבקש להישפט עכשיו.
מה אפשר לעשות?
האם זה שהתעלמו ממכתביי (יש לי אישור דואר רשום על שני המכתבים) לא מהווה עילה כלשהי לבקשה לביטול הדו"ח? האם אוכל עכשיו לבקש להישפט?
תודה רבה,
אלי.
אלי שלום,
1- ניתן לערוך בירור מול הגורמים המתאימים באם המכתב הראשון אכן הגיע לייעדו? האם נשלח בדואר רשום עם אישור משלוח?
2- במידה ולא שלחת את המכתב הראשון בתוך 30 ימים מיום קבלת הודעת הקנס ו/או לא בדאר רשום אתה לא יכול כעת לבקש להישפט אלא אתה צריך לבקש מבית משפט לתעבורה "בקשה להארכת מועד להישפט" - זו בקשה שעפ"י רוב נכתבת ע"י עו"ד, מנומקת בנימוקים משפטיים ועובדתיים ומצורף אליה תצהיר.
לכל להבהרה או ייעוץ ספציפי אתה יכול לפנות אלי ישירות [משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
שלום דורון, תודה על התגובה המהירה.
1. היכן ניתן לערוך את הבירור? על הדו"ח מופיע מספר טלפון למידע כללי על דוחות תנועה (02-5429667). כמובן שהמספר איננו מחובר, שזה מאוד מקומם ומזלזל לטעמי.
2. המכתב הראשון נשלח במסגרת ה-30 יום ויש לי אישור משלוח על שני המכתבים ששלחתי.
קראתי כאן בפורום על נהגים ששלחו בקשות לביטול דו"ח ונענו בחיוב/שלילה. למי בדיוק הם שלחו את הבקשה? האם ה"מרכז לפניות נהגים ארצי" הוא הכתובת?
תודה,
אלי.
אלי שוב שלום,
אכן עליך לפנות למרכז הארצי לפניות נהגים....
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר