שלום
שמעתי ממקור מהימן, שנהג אחד נתפס ע"י שוטר בכביש בין עירוני, כשהוא חוצה קו הפרדה רציף. כמובן זוהי עבירה חמורה, והשוטר התכונן לרשום דו"ח עם קנס גבוה.
הנהג אמר לשוטר שלדעתו לא צריך להיות שם קו רציף, כי הכביש רחב ובטוח ויש ראות טובה וכו' וכו', אך השוטר צחק לו בפנים: "מה זה אכפת לי; יש כאן קו ואסור לחצות אותו".
הנהג לא להתעצל, ובדק במשרד התחבורה וגילה שבאמת נפלה טעות; במקום היה צריך להיות קו לא רציף, והצבע פשוט התבלבל כי הוא בשר ודם כמו כולנו.
בבית המשפט הוא זכה! השופט קבע שאם יש טעות בצביעת הכביש, אי אפשר להרשיע את הנהג!
כעת אני מבקש מבני הפורום, להפנות אותי בבקשה אל פסק הדין הזה.
תודה רבה מראש וגמר חתימה טובה
יוסף שלום,
במידה ואזכר בשמו של פסק הדין אוסיף אותו לתשובתי מאוחר יותר.
אך למען האמת אין זה משנה, אתה צריך בראשית לפנות לעירייה/מע"צ (תלוי היכן הסימון) ולבקש לראות את הפרוטוקול המאשר את "הצבת התמרור"(סימון=תמרור).
הדבר כרוך באגרה.. כל זאת מאחר שבעת המשפט לא תוכל להשתמש בפסק הדין מבלי שתהיה בידך ראייה שאכן הסימון נעשה בטעות(שלא כדין).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
עו"ד דורון ויגלר
ראשית, אני נדהם מתגובתך המהירה.
שנית, אני אכן רוצה מאד להחזיק את פסק הדין בידי, כי אולי אפילו השופט לא בקי בו...
שלישית, הלכתי לעיריה ודיברתי עם האחראי במחלקת הנדסה. זו היתה שיחה משפילה, הוא פשוט לעג לי וצחק לי בפנים ("אתה לא תבין את המפה", וכיוצ"ב).
מכל מקום, הקפדתי לדבר עימו בנימוס. בעקבות זאת, שבתי ושלחתי לו את בקשתי בכתב, ובדעתי לפנות גם לראש העיר.
וכך כתבתי שם:
לכ' עיריית קרית גת
מחלקת הנדסה
לידי מר XXXXXXXXXX
שלום רב
מכתב זה הוא בקשר לדו"ח חניה מס' XXXXXXXXXXX
אני מבקש בנימוס לדעת כיצד מתקבלת ההחלטה על האזורים הצבועים באדום לבן בשולי המדרכות. האם יש מַפָּה שבה נרשמים האזורים הללו?
בהנחה שכן, האם אוכל לראות בבקשה את פרוטוקול ההחלטה לגבי האזור שבו חניתי (חניון תחנת הרכבת)?
וכן, האם אוכל לראות את המפה שבה סומן אותו מקום?
יוסף שלום,
פס"ד בעניין "תקינות התמרור" המכיל הרבה דוגמאות נוספות [ביהמ"ש לתעבורה ירושלים ת-9478/07 ש' ריבלין].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה רבה, אנסה למצוא את פסק הדין הזה באינטרנט.
אגב אציין שאני משקיע מאמצים משום ש -
א. באמת לא נראה לי מוצדק שהמקום בו חניתי יסומן באדום לבן
ב. לאחרונה צבעו שם מחדש והפעם לא באדום לבן אלא בשחור לבן!...
לכן נראה לי שקיימת שם איזו אי בהירות
תודה רבה למגיבים.
אני משקיע מאמצים משום ש -
א. באמת לא נראה לי מוצדק שהמקום בו חניתי יסומן באדום לבן.
ב. לאחרונה צבעו שם מחדש והפעם לא באדום לבן אלא בשחור לבן!...
לכן נראה לי שקיימת שם איזו אי בהירות.
הלכתי לעיריה ודיברתי עם האחראי במחלקת הנדסה. זו היתה שיחה משפילה, הוא פשוט לעג לי וצחק לי בפנים ("אתה לא תבין את המפה", וכיוצ"ב).
מכל מקום, הקפדתי לדבר עימו בנימוס. בעקבות זאת, שבתי ושלחתי לו את בקשתי בכתב, ובדעתי לפנות גם לראש העיר.
וכך כתבתי שם:
לכ' עיריית קרית גת
מחלקת הנדסה
לידי מר XXXXXXXXXX
שלום רב
מכתב זה הוא בקשר לדו"ח חניה מס' XXXXXXXXXXX
אני מבקש בנימוס לדעת כיצד מתקבלת ההחלטה על האזורים הצבועים באדום לבן בשולי המדרכות. האם יש מַפָּה שבה נרשמים האזורים הללו?
בהנחה שכן, האם אוכל לראות בבקשה את פרוטוקול ההחלטה לגבי האזור שבו חניתי (חניון תחנת הרכבת)?
וכן, האם אוכל לראות את המפה שבה סומן אותו מקום?
לכ' היועצת המשפטית של עירית קרית גת
עו"ד XXXXXXX
שלום רב
לפני זמן מה קיבלתי דו"ח על חניה בחניון הרכבת, ליד צבעי אדום לבן.
מס' הדו"ח הוא 14023-1-2. צילומו מצורף למטה.
ברצוני לברר בבקשה האם צבעי האדום לבן בנקודה שבה חניתי סומנו כדין.
אציין שביום א' השני לאוקטובר ניגשתי למשרדו של מר XXXXXXX ממחלקת ההנדסה של העיריה (לאחר שהופניתי אליו ע"י מר XXXXXX מהעיריה), וביקשתי כנ"ל, אך הוא לא שיתף פעולה וסירב להראות לי מאומה. יצאתי וחזרתי והנחתו על שולחנו בקשה בכתב.
כעת אני מבקש ממך בכבו"ר לבדוק האם הסימון הוחלט ע"י ועדת תחבורה ואושר ע"י קצין משטרה.
כמו כן אני מבקש לראות את המפה (או השרטוט; איני יודע מה מקובל) שמציין בבירור שצריך להיות שם צבע אדום לבן.
המשפט שלי נקבע לחמישה עשר לנובמבר, ולכן אבקש בכל הכבוד להזדרז במענה, כי אולי הוא יתייתר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר