חניתי בתוך חניון ציבורי מסודר של מרכז מסחרי . כחלק מהחניה יש פס מקובקב כאשר לאחר הקו ישנה חניה נוספת ולאחריה הכביש.
עצרתי את רכבי כאשר שני הגלגלים נוגעים בפס המקוקב .
כעבור 10 חודשים קבלתי מכתב מעו"ד שדהוגש נגדי גוח על חנייה עם 2 גלגלים על מדרכה עם תוספת פיגורים והדוח הגיע ל-890 ש"ח.
לציין שלא הודבק לי דוח ולא ידעתי על קיום הדוח עד למכתב שקבלתי לפני כ-3 שבועות.
פניתי טלפונית למשרד והודעתי כי לא חניתי על מדרכה ( מובר בחניון ציבורי) לבקשתי נשלח לי תמונה + דוח חניה ( שלא הודבק) + הודעה מדואר שמכתב רשום שנשלח אלי חזר לא נדרש.
הגעתי למקום העבירה וראיתי כי אין איסור חנייה ובמקרה נפגשתי עם קצין משטרה במקום שהוברר כי כי קצין התנועה במשטרה והראתי לו את הדוח והצילום ותגובתו היתה שהוא לא מבין על מה נרשם הדוח אין בכלל עבירה.
פניתי בעירעור על העבירה ובקשתי לבטל הדוח בגלל חוסר עבירה ואו להעביר הדוח לבית משפט.
קבלתי תשובה שאבדתי את הזכות לעירעור ואו העברת הדוח לבימ"ש בגלל הזמן שעבר ולטענתם זה שדוח לא הודבק ואו דואר שלא התקבל רואים בזה כאישור מסירה.
אבקש לדעת מה עלי לעשות . לציין שברמת העקרון אני לא מוכן לשלם על עבירה שלדעתי לא בוצעה
יוסי שלום,
אכן עפ"י הנתונים העובדתיים שמסרת תם המועד לבקשה לביטול ו/או לבקשה להישפט[ראה תקנה 44א בתקנות סדר הדין הפלילי] - אך כל זה תקף לבית המשפט לענינים מקומיים (אשר דן בדין הפלילי).
יחד עם זאת, הערכאה האזרחית פתוחה בפניך(בית משפט שלום)- אלא ששם לא תשמע כל טענה על תקינות הסימון/התמרור אלא רק לעניין תוספת הפיגורים וכל מה שקשור לגבייה.
במידה ואתה מעוניין ביותר מידע אתה יכול לפנות לעו"ד המתמחה בנושא של "גבייה-הוצאה לפועל".
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר