שלום,
קיבלתי דוח חניה (על הווישר) שלדעתי לא מוצדק. חניתי במועצה מקומית אזור במפרץ חניה עם מדרכה בצבע כחול-לבן (וגם כמה אבנים אפורות). קיבלתי דו"ח חניה על הפרת חוק עזר עירוני להעמדת רכב וחנייתו.
יש לי שלוש השגות לגבי הדו"ח:
1. יש כמה שלטים סביב המיקום הזה שאומרים שצריך תו חניה אבל אין שלט המורה שצריך תו חניה במדרכה הזו. השלט הקרוב ביותר הוא בכניסה לרחוב אחר אבל בפירוש לא מפנה אל המפרץ חניה הזה. תחילת הרחוב היא כ-150 מטר משם וגם שם אין שלט. השאלה - האם מותר לחנות בצמוד למדרכה בצבע כחול לבן אבל ללא שלט המורה שצריך תו? האם יש איזשהו חוק ארצי בנושא או שכל רשות עושה מה שמתחשק לה?
2. חלק מהמדרכה שבצמוד אליה חניתי היא בצבע אפור - האם זה מחליש את הדוח מהבחינה שהזיהוי של המדרכה הוא לא וודאי?
3. בדוח כתבו שהרכב שלי בצבע אפור. המספר רישוי נכון אבל הרכב שלי בצבע שחור. גם ברישיון כתוב שחור. הרכב ממש לא אפור. הוא שחור! האם לטיעון הזה יש משקל כלשהו בביטול הדו"ח?
תודה.
אלדד
אלדד שלום,
1-במידה והוצבו תמרורים המורים על אזור חניה מוסדר כל מילה נוספת מיותרת.
2-אבני שפה כחול-לבן בתוספת "תמרור למסר מחייב לגביו אין תמרור ספציפי בלוח התמרורים" - עליך לפעול בהתאם למסר.[אלא שחוק עזר עירוני יכול לקבוע שמותרת החנייה רק באמצעות כרטיס חנייה].
3- אין משמעות על פי דיני התעבורה לאבן שפה אפורה, מה שקובע האם הוצב/לא הוצב תמרור בתחילת הקטע ובצד הרלוונטי לחנייה.
4-טעות בצבע הרכב הינה טעות מינורית (הרכב זוהה ע"י סוג הרכב, מספר רישוי ואולי אף תצלום של הפקח).
לסיכום - לעניות דעתי אין עילה לבקשה לביטול הדו"ח ו/או להישפט.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר