שלום רב,
לפני מעט מחודש קיבלתי דו"ח חניה במתחם סינמה סיטי בראשל"צ.
הבוקר נתקלתי בכתבה באתר YNET לפיה יש טעם להאמין כי חלק מפקחי עיריית ראשל"צ לא עברו הכשרה במשטרה (כנדרש בחוק) וכך קיימת האפשרות כי הדו"ח לא חוקי ויש לבטלו.
התקשרתי למשטרת ישראל, לעירייה ובשניהם נאמר לי כי לא יוכלו לאמר לי אם הפקח שנתן לי דו"ח עבר הכשרה במשטרה מכיוון שזהו מידע אישי.
הפנו אותי מהעירייה ל-חברה לבטון וסדר ראשל"צ - אך הם כנראה אינם עובדים היום (חול המועד יום שישי).
במידה וארצה לשלוח מכתב על מנת שיתחשבו בי, עלי לשלוח אותו עד יום ראשון הקרוב (16/10). האם ישנה דרך לברר אודות הפקח, או לוותר ולשלוח מכתב ולסגור עניין?
תודה וחג שמח
ערן
ערן שלום,
בבקשה לביטול הדו"ח עליך לעמוד במועדים הקבועים בחוק (בתוך 30 ימים).
בלי קשר ובמקביל לטענתך שהפקח לא הוסמך כחוק (טענה אותה תטען בבקשה לביטול) תמשיך לעשות מאמצים לקבל פרטים.
במידה וטענתך תאומת - סיבה מצוינת לקבלת בקשתך לביטול.
במידה וטענתך תדחה מכיוון שהפקח הוסמך כדין - לא הפסדת את הזכות להגיש בקשה לביטול.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
אך אשמח אם תוכל להבהיר לי את העניין:
במכתב אותו אשלח (תוך 30 יום) לציין (בנוסף לסיבות שבגינן החנתי את הרכב) שלדעתי יש לבטל את הדו"ח מכיוון שהפקח לא עבר הכשרה מתאימה במשטרה,
או לשלוח את המכתב הנ"ל ללא אזכור הכשרתו של הפקח, ואת עניין זה להגיש במכתב נוסף?
וכיצד אני יכול להשיג פרט זה על הפקח? הרי במשטרה ובעיריית ראשל"צ טענו כי זהו פרט אישי ואינם יכולים לגלות לי אותו.
האם זה נכון? האם עלי להתעקש? או שמא יש דרך דרכה אוכל לברר פרט זה על הפקח?
תודה רבה על העזרה
ערן שלום,
אתה יכול לטעון טענה זו בבקשה לביטול על סמך התחמקיות העירייה והמשטרה.
לעניות דעתי אתה כן זכאי לדעת פרט חשוב זה ואין הדבר פוגע בפרטיתו של הפקח (זהו אינו מידע אישי אלא כללי שצריך להיות חשוף לציבור, אם תבקש להישפט הוא יצטרך להציג את האישור בבית המשפט)., אתה רשאי להגיש בקשה עפ"י חוק חופש המידע - סעיף 7 כמדומני.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
כאן תוכל לבדוק אם הפקח עבר הכשרה
חג שמח
תוסיף לפני: www
.justice.gov.il/MOJHeb/Reshumot/Pirsumim/2011/default.htm
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר