שלום רב, קיבלתי תזכורת בתאריך 28/07/2011 לתשלום דוח חניה שנעשה בתאריך 15/05/2011 ברעננה, ברחוב הפנינה ליד בית מס' 4. את התזכורת קיבלתי בהפתעה גמורה כיוון שהדו"ח המקורי לא היה מוצמד לרכבי כפי שאמור היה להיות. לאחר קבלת התזכורת ביררתי אם הפרטים שנרשמו בד"וח אכן נכונים, ולפי בדיקה שלי אין בית שמספרו 4 ברחוב הפנינה ברעננה. התקשרתי לעיריית רעננה למח' אגף חזות העיר ונמסר לי שאם ישנה טענה אני מוזמנת שללוח מכתב עם נימוקי אליהם והם ידונו האם אכן פרטי נכונים. שלחתי מכתב רשום בתאריך 18/08/2011 ורשמתי את טענותי לגבי הדו"ח הנ"ל שפרטיו אינם נכונים,לאחר שבועיים ללא מענה התקשרתי לאגף חזות העיר ושאלתי האם קיבלו את מכתבי והאם זה עדיין בטיפול, בנוסף שאלתי אם אני יכולה לבקש בקשה להישפט ונמסר לי שאיני יכולה כיוון שכבר שלחתי בקשה לביטול הדו"ח ולכן המתנתי לבדיקתם הסופית. לאחר חודש נוסף ללא מענה התקשרתי שוב וביררתי האם ישנה תשובה סופית, נמסר לי שזה עדיין בטיפול ושאהיה סבלנית.
לפני מס' ימים קיבלתי תשובה מהתובע העירוני שאינם מבטלים לי את הדו"ח כיוון שאין לי עילה וישנם תמונות שאכן רכבי חנה במקום המסומן באדום לבן.
התקשרתי אליהם שוב ומסרתי כי איני מוכנה לקבל את תשובתם ולפי חוקי התעבורה ברגע שישנה טעות בכתיבת הדו"ח, הדו"ח אמור להבטל לאתר, ולכן אני מעוניינת להיפט, נמסר כי כבר עברו 90 יום מרגע כתיבת הדו"ח ולכן איני יכולה להישפט.
שאלתי היא האם למרות שרישום הדו"ח לגבי סימון הרחוב שגויים אני עדיין חייבת לשלם את הדו"ח כפי שקיבלתי תשובה מהתובע המשפטי?
האם איני יכולה לבקש להישפט?
תודה רבה שני
שני שלום,
1- מיום שקיבלת את התשובה השלילית לגבי בקשתך לביטול הדו"ח יש לך זכות לבקש להישפט תוך 30 ימים.(לכן תשובתם לא הייתה מדוייקת - ראי/הפני לסעיף 229(א)(2) סיפא בחוק סדר הדין הפלילי).
2- ישנן טעויות/פגמים הניתנים לתיקון מאוחר ואינם מהותיים למשל (צבע מעט שונה, טעות בסוג הרכב ועוד).
3- במקרה שלך לעירייה יש ראייה "חזקה מאד" והיא תמונה בה נראה רכבך(מספר רישוי) מחנה לצד אבני שפה אדום-לבן, תשקלי אם את מעונינית להמשיך בהליכים.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
דורון שלום, אני יודעת שטעות בכתיבת הדו"ח כגון צבע הרכב או מספרו יכולים לבטל דו"ח, אך מכיוון שאין לי את הדו"ח המקורי איני יודעת מה אכן הפרטים שנרשמו.
אך שאלתי היא האם לגבי מספר הבית/רחוב שנרשם בדו"ח (רחוב הפנינה 4 רעננה) הוא שגוי ואינו קיים בפועל, האם גם טעות זו יכולה להביא לביטול הדו"ח?
תודה, שני
שני שוב שלום,
נסיתי להסביר שיש טעויות מהותיות ויש טעויות מינוריות. ברגע שדו"ח ניתן עם טעות במספר הרכב בהחלט הדבר יכול להוביל לביטול הדו"ח - מאחר וזו טעות מהותית בזיהוי.
לעניין הבית שאינו קיים ו/או הרחוב - יתכן מאוד כי הפקח טעה במספר ואין בית מס' 4 אך יש בית מס' 6 או 2 או לחילופין רחוב עם שם דומה ובכתיבתו חלה טעות קולמוס? בנוסף יש לעירייה תמונה עם מס' הרכב המחנה לצד אבני שפה הצבועות אדום-לבן ולכן ייקשה עליך לבטל את הדו"ח.
לסיכום - את יכולה לנסות אם כי לעניות דעתי סיכויי ההצלחה קלושים.
בהצלחה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודה, לאחר הפרטים שנתת לי אני אמנע סחבת נוספת ואשלם את הדו"ח.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר