שלום,
נתפסתי ע"י אקדח לייזר על 126 קמ"ש בכביש של 90 קמ"ש, ולאחר הפחתה של 5, 31 קמ"ש מעל המותר.
הדוח כמו שהוא, קנס בסך 750 ש"ח + 8 נקודות.
לשמחתי אני מניח מזה כחודש סיימתי את שתי שנותיי הראשונות על הכביש, כך שאני מבין שנחסכו ממני הסנקציות הקשות. נכון ?
ההתלבטות שלי האם כדאי לשלם ולהעיף את זה ממני, או כדאי להתמקח על זה בבית משפט. להתמקח הכוונה במובן עצם האשמה, ולא בגודל הקנס, כי אם אני נשאר אשם ככה או ככה אז עדיף לי הקנס הנוכחי.
לציין שהשוטר שמדד אותי היה לבד לגמריי.
אם שילמתי את זה, בזה זה נגמר נכון? למעט עניין הנקודות שכדאי לי לא לצבור יותר - אלה הראשונות שלי.
כלומר... אין סיכונים מכיוונים אחרים מעבר לתשלום הקנס והנקודות שלא כדאי להוסיף עליהן ?
אודה לתשובות לתהיותיי.
דן שלום.
חסרים פרטים ע"מ לתת לך תשובה לגבי הסיכוי בבית המשפט להקלה/ביטול /מחיקת האישום..
גם אם השוטר היה לגמרי לבדו אין בכך כדי להראות כי דווקא אתה הוא הצודק..
לעיתים ההליכה לבית המשפט עלולה להעמיד אותך הסכנה של החמרה בעונש (ושוב תלוי בנסיבות)
במידה ואכן תשלם יזקפו לחובתך הנקודות היות ומדובר בהודאה באשמה..
שיהיה בהצלחה
חיים
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
קודם כל תודה רבה לך על תשובתך :)
השיקולים הם כאלה:
אם ייצוג + ביטול האישום יעלה לי יותר מ-750 ש"ח, מוטב לי לשלם את הקנס עתה.
אם ייצוג + קנס מופחת יותר יעלה לי יותר מ-750 ש"ח, מוטב לי לשלם את הקנס עתה.
אם ייצוג + קנס גבוה יותר או חלילה תוספת של פסילה או אפילו על תנאי, אז מוטב לי לשלם את הקנס עתה.
אם ייצוג + ביטול האישום כליל יעלה לי יותר מ-750 ש"ח, הרי עדיין יותר משתלם לשלם את ה-750 ש"ח עתה.
כל הנקודה היא האם קיימת אפשרות לצאת בנזק נמוך יותר ואם לא, אז חבל להתעסק.
בעקרון כבר די התכוונתי לשלם ולהעיף את זה ממני אבל אני תוהה אם יש אפשרות אחרת.
סיימתי נהג חדש לפני חודש. לא מאיימות עליי סנקציות כאלה ואחרות אני צודק?
אלה הנקודות הראשונות שלי ואני יכול להתאמץ שלא לצבור עוד כאלה ולא לקבל דוחות (הצלחתי שנתיים).
השאלה אם יש דברים לחשוש מהם מתשלום והודאה מידית? מעבר לנקודות? הביטוח לא מעניין אותו אם אין פסילות נכון? מבחינת ייקור הפרמיה.
אני לא במצב שעוד הרשעה קטנה והלך הרישיון, ככה ששווה לי לנהל תיק כזה גם בסכומי כסף גדולים.
בקיצור- מה שאני מבקש, זה להתייחס לתהיות שלי, ובמידת האפשר לתת לי הנחיות לגבי הדוח, לראות האם יש בו "פאשלות" מסוימות שיכולות להביא לביטולו כליל.
דן שוב שלום אנסה גם אני למקד את תשובתי...
באופן כללי הצעתי לא הייתה לייצוגך אלא למתן עצה .. (למען הסר כל ספק..)
משום שככל הנראה כמו שאמרת כל הנושא יעלה לך יותר מאשר לשלם את הקנס..
הסכנה בפניה לבית המשפט טומנת בחובה סכנה גם להחמרה בעונש.
במידה וסיימת את תקופת הנהג חדש וכבר קיבלת רישיון נהיגה תקף לתקופה של 10 שנים ככל הנראה לא תידרש לפעולות נוספים פרט לתשלום הקנס וצבירת הנקודות.במשרד הרישוי לא "אוהבים" נהגים חדשים אשר ביצעו עבירות מהירות..
באופן כללי הדו"ח אומנם יכול להעלות פגמים אולם השאלה היא האם לא קיימים מיזכרים שכתב השוטר ואשר משמשים כראיות נוספות..
וכמו שצייניתי כבר בתשובתי הקודמת יהיה קשה עד בלתי אפשרי/אחראי לתת לך תשובה ללא שראיתי את הדו"ח..
שיהיה בהצלחה
חיים נס, עו"ד
מנהל פורום תעבורה
אני מתנצל שוב על ההתעלקות אבל עדיין לא הצלחתי לאתר איך להגיע אליך באמצעות האתר - האם אני יכול לשוחח איתך ישירות ?
סיימתי את תגובת הנהג חדש וקיבלתי רישיון ל-5 שנים. למיטב ידיעתי לא נותנים ל-10 שנים בהתחלה. אמרת שלא "אוהבים" נהגים חדשים, אבל נראה לי שעפ"י חוק סיימתי את השנתיים, אפילו שהותק שלי על הכביש לא גדול יחסית. לפי מה שאתה אומר ואני רוצה לחדד - אין סנקציות נוספות למעט הקנס והנקודות שיגררו קורסים רק אם אצבור עוד כאלה?
יכולים להיות מזכרים אבל אין לי שום דרך לדעת עליהם, הרי אני מקבל לידיי רק את הדוח.
הסיבה שאני פונה שאני לא רוצה לשלם לפני שאני ממצה את כל האפשרויות שלי ולא רוצה להפסיד הזדמנות לנצל פרצה או כשל בהתנהלות של המשטרה, ואם אפשר לוודא שאין כל כך מה, אני פשוט אשלם.
תודה לך.
דבר ראשון השאלות שאתה שואל אינן ,התעלקות" בדיוק לשם כך קיים הפורום ועדיף שתשאל עד שתבין ולא שתעשה טעויות שיגרמו לך נזק.. כך ששאלותיך הם בסדר גמור..
דבר שני משרדי מפורסם באתר תחת החיפוש עורכי דין בתחום התעבורה ומכיוון שמשרדי הוא בירושלים גם תחת המיקום הנ"ל.
ובהמשך לשאלתך עד מתי הדו"ח לתשלום?? כיוון שאינך עומד בקרטריונים להמרה באזהרה כל שניתן לנסות הוא למצוא פגמים כמו שציינת או לשלמו...
אם הנך עדיין מעוניין לשוחח עימי כמו שציינתי משרדי מפורסם באתר זה..
שיהיה בהצלחה..
חיים
אני מודה לך על תשובותיך המפורטות ובעיקר האדיבות.
שילמתי את הקנס.
החשש שלי היה בשנתיים הראשונות לנהיגתי כדי חלילה לא להצטרך לעבור שוב מבחנים שזה גרוע מכל קנס גבוה ככל שיהיה. כל מי שנוהג ברכב יודע שתמיד יכול לקרות מצב שחורגים, אפילו בטעות.
לאחר שכבר חידשו לי את הרישיון ממילא נשאר לי הגיליון המזוהם שעד כה היה נקי ונקודות שאני מקווה שלא להוסיף עליהן בשנתיים הבאות ובכלל כדי להימנע מסנקציות.
אני אישית לפי מה שהספקתי לסרוק ולדשדש לא מצאתי פגמים מיוחדים ובסופו של דבר מכיוון שאכן נסעתי מהר, העדפתי שלא להסתכן בהרשעה ממילא שאוליי הייתה מוסיפה לי על הקנס וחלילה תוספת פסילה או פסילה על תנאי, בזמן שעכשיו זה רק קנס ונקודות והתראה להמשך.
הסיבה שבחרתי לחזור ולהודות לך, כי במקומות אחרים זכיתי להטפות שונות ותשובות שאינן ענייניות.
שמחתי לנסות ולעזור...
הכי חשוב סע בזהירות..
שיהיה חג שמח
חיים
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר