היו לי שתי הרשעות ב-2006 ו2007 (רמזור אדום ומהירות).
כתובתי הייתה מעודכנת במשרד הפנים ולא היה שום קושי לאתר אותי, אך למרות זאת, לא קיבלתי שום הזמנה לשום קורס ריענון או נהיגה מונעת וכד'.
4 שנים חלפו להן ללא כל עבירה או הרשעה, ואז נתפסתי שוב על מהירות, הורשעתי וקיבלתי את הנקודות הנלוות לעבירה.
לא עבר שבוע וקיבלתי הזמנה לקורס נהיגה נכונה בגין 30 נקודות.
למיטב ידיעתי, שנתיים מאפסות נקודות, אך אם ישנה עוד עבירה במהלכן, מוכפלת תקופת ההמתנה ל-4 שנים.
למיטב הבנתי, 4 השנים אכן חלפו ללא עבירות, כאמור, אולם משום מה הנקודות לא אופסו, ופתאום רוצים קורס.
האם יש לי הצדקה לבקש ביטול הקורס ומחיקת הנקודות עד להרשעתי האחרונה?
תודה לכם וחג שמח
דניאל שלום,
לא אוכל להסביר בפירוט מלא על "שיטת הניקוד".
1-העבירות של השנים 2006+2007 לא נמחקו מאחר וסך צבירתן הינו מעל 12 נק' ולכן על מנת שימחקו לא מספיק שתעבורנה שנתיים אלא יש תנאי נוסף והוא מעבר קורס נהיגה נכונה(בסיסי).
כעת קח בחשבון שתצטרך לבצע 2 קורסים האחד (חובתך הקודמת כמפורט לעיל) והשני הינו קורס נהיגה נכונה (ייעודי-מתקדם) מאחר ועברת 22 נקודות.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר