שלום,
ביום שישי, בסביבות השעה 9 בבוקר נהגתי ברכבי ונכנסתי לתוך רחוב מגוריי הבנוי בצורת האות T כשהכניסה מכוון הרגל הארוכה שלו והרחוב הינו ללא מוצא.
כשהגעתי להתפצלות צומת ה-T ראיתי משמאלי רכב הנוסע ברוורס. לאחר מטרים ספורים של רוורס עצר ושהה במקומו כמה שניות. כשראיתי שהרכב עוצר הנחתי שהוא הבחין בי ונותן לי זכות קדימה והמשכתי לנסוע ע"מ לפנות ימינה. . התקדמתי לעבר הפניה, כאשר לפתע, הנהג הפוגע המשיך בנסיעתו ברוורס ופגע ברכבי בכנף השמאלית.
לאחר הפגיעה החלפנו פרטים מזהים ומכיוון והנהג הפוגע מיהר מאוד ( וזאת כנראה הייתה הסיבה לפזיזותו) לקחתי ממנו את תעודת הזהות שלו כערבות להחלפת פרטים נוספים, וקבענו לדבר מאוחר יותר.
לאחר כמה ימים הגיע הנהג הפוגע לביתי. הוא הודה בטעותו וטען שהוא מאוד מיהר ולכן ארעה התאונה. ( אין לי שום הוכחה לשיחה זו).
פניתי לחברת הביטוח שלי, על מנת לטפל בתביעה. בטעות נרשם בתביעתי לחברת הביטוח תאריך התאונה כיום שבת ( והן הפוגע והן אני לא נוסעים ביום זה), חברת הביטוח של הרכב הפוגע, דחתה את הבקשה מכיוון ולנהג אין כיסוי ביטוחי לנסיעה בשבתות, מה שאומר כי עלינו לסגור את התביעה ביננו.
קיימות אצלי תמונות עם הנזק למכוניתי שצולמו ביום שישי לפני התאריך שהיה רשום בתביעה ובנוסף גם הנהג הפוגע וגם אני שומרי מצוות ולא ניסע בשבת.
עליי לציין כי גם לי וגם לנהג הפוגע יש ביטוח צד ג'.יש לי הערכת שמאי על הנזק וקבלות מהמוסך.
שאלותיי:
1. מה אומרים חוקי התעבורה במקרה זה?
2. האם עלי לתבוע רק את הנהג או גם את חברת הביטוח שלו?
3. איזו הוכחות אני צריך לבית דין לתביעות קטנות?
4. האם אפשר לתבוע גם הוצאות עקיפות כגון נסיעה בתחבורה ציבורית למקום עבודתי בזמן שהרכב היה בתיקון?
5. מה הם סיכויי?
בתודה
אליעזר
אליעזר שלום,
לשאלותיך יש הבטים תעבורתיים והבטים מתחום דיני הנזיקין(לא שייך לפורום זה).
1- תקנה 45 לתקנות התעבורה קובעת כי אסור לנסוע לאחור אלא במידת הצורך ובתנאי שלא מפריעים לשאר משתמשי הדרך.
2- רצוי את שניהם באותה תביעה(נתבע א׳+ב׳).
3-כל ראייה שתתמוך בגרסתך (תמונות, דוח שמאי, עדים ועוד).
4- כן. גם הפסד ימי עבודה ...רק שצריך להוכיח (באמצעות תלוש משכורת) ולא לטעון טענה בעלמא.
5- אם תצטייד במלוא ה״נשק המשפטי״ אני מעריך שסיכוייך גבוהים ( אם כי בתי המשפט נוטים ובצדק להטיל אשם תורם גם על הנהג הנפגע ).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד
דורון ויגלר,עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר