שלום רב ,
בתאריך 15.09.11 קיבלתי הורדה מהכביש ו 1000 שקל קנס בשל 3 ליקויים ברכב , ביקשתי מהשוטר התחשבות אך הוא סירב , למחרת תיקנתי את כל הליקויים ויש בידי אישור מוסך , בתאריך 04.10.11 המשטרה בפתח תקווה בת.ד. 120 קיבלה את בקשתי להמיר את הקנס באזהרה בצירוף כל המסמכים הנדרשים בואר רשום עם אישור מסירה , יש לי רשיון נהיגה 18 שנים וב 9 השנים האחרונות לא היו לי שום עבירות תנועה כך שעמדתי בקריטריונים אלו , העניין הוא שהמשטרה טרם השיבה לבקשתי אין להם טלפון שם ואני לא יכול להגיש בקשה להשפט משום שהם טרם ענו לי ואני חייב לשלם את הקנס הגבוה עד 15.12.11 , השאלה שלי מה עושים במקרה כזה ? לדעתי ההתנהלות של המשטרה אינה תקינה כי אם היא מסרבת היא צריכה לשלוח לי הודעה שיש באפשרותי להשפט תוך 30 ימים ואם היא מקבלת את בקשתי אז לא אצטרך לשלם את הדוח אך נראה לי שהם מעדיפים להתעלם עד שאני אשלם .. .
תודה מראש על העזרה .
אבי שלום,
1- אם בקשת את ההמרה בדואר רשום אין לך ממה לחשוש אתה מוגן מריבית פיגורים.
2- טלפון מפנ"א *9666.
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
ראשית תודה על תשובתך המהירה , אך בגב הדוח סעיף 3 ב רשום : " אם בקשתך לביטול הודעת הקנס או להמרה תידחה , וחלפו 90 ימים לתשלום הקנס הקבוע בהודעה , יחולו עליך תוספת פיגור כקבוע בחוק " .
אז איך זה בעצם מתישב עם תשובתך שאני מוגן מריבית פיגורים ?
שוב תודה מראש על התיחסותך .
אבי שלום,
כדי להיות בטוח פשוט תמתין עד ליום 14.12 ואז תחליט אם לשלם או לבקש להישפט. בבקשה להישפט אתה בוודאות ״מוגן״.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
דורון ויגלר, עו״ד
שוב תודה על תשובתך המהירה , סעיף 3ג בגב הדוח קובע : " הגשת בקשה לביטול הודעת תשלום קנס - אינך רשאי\ ת להודיע על רצונך להישפט . "
מכך עולה שגם בתאריך 14.12.11 אני לא יכול להגיש בקשה להשפט אז מה עושים ?
שוב תודה על התיחסותך
אבי שוב שלום,
אינני יודע מה מופיע בגב הדו״ח ומהיכן הציטוט.
אני מסתמך על חוק סדר הדין הפלילי הקובע כי נאשם רשאי תוך 90 ימים לבקש להישפט ובמידה והגיש בקשה לביטול ונענה בשלילה יש לו 30 ימים לבקש להישפט.
ממליץ לך לפנות אלי מחר טלפונית ואשמח לענות.[משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו״ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד
דורון ויגלר, עו״ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר