ב-10/2007 בוצע דוח חניה בעירית נתניה (הנני מתגוררת משנת 2006 בכפר ראש הנקרה וגם כתובתי מעודכנת במשרד הפנים משנה זו) הם שלחו דרישה ראשונה להסבה בתאריך 27/3/08 וקיבלו מענה מניו קופל ב-3/2009. בתאריך 30/7/2009 שלחו דרישה לתשלום לכתובת לא מעודכנת עפ"י מה שנמסר להם מחברת הליסינג.
רק בינואר 2010 קיבלתי דרישה לתשלום לביתי האמיתי בראש הנקרה.
שאלתי: יש תקדים משפטי על ביטול דו"ח [מירב כהן נגד עיריית ירושליים] שבו מצויין כי על עיריית נתניה להמציא תוך שנה מקרות הדו"ח הודעה בדבר עבירה ע"מ שיהיה לי זמן לחפש את האשמים האמיתיים בדוח! זה לא קרה וכשדיברתי עם עו"ד האחראי על הגביה נאמר לי שהשנה מתחילה להיספר רק מיום אישור ההסבה - מה החוק ואיך אפשר לבטל את הסיוט הנ"ל? יש לי 7 ימים להגיב או לשלם לפני שבאים לעקל לי מיטלטלין.
תודה מראש
שירלי
שירלי שלום,
באופן כללי כאשר מקבל הקנס איננו הנהג בפועל יש הארכה של ההתישנות (תקראי את סעיף 225א בחוק סדר הדין הפלילי.
יש באפשרותך בנסיבות הנ״ל לבקש מבית משפט לעניינים מקומיים ״בקשה להארכת מועד להישפט״(בדר״כ עורכי דין מנסחים בקשה כזו בציון העילות בחוק), לבקשה כזו עליך לצרף תצהיר. במידה וביהמ״ש ייעתר לבקשתך תוכלי לבקש לשלם את הקנס המקורי מכל הסיבות שהזכרת לעיל.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר