שלום,
עצרתי בתום לב בצד המדרכה ברח' קרילבך ת"א - הפעלתי אור איטוט מצוקה / כמו כן מנוע הרכב פעל ותאורת הרכב ואני בתוך הרכב.
לפתע בזוווית עין בגבי אני שם לב לניידת עיריה פיקוח יורדת גב' שבידה מכשיר - להבנתי הגב' המרוחקת ממני כ - 4 מטר בגבי מתעסקת במתן דוחות למקבץ האופנועים על המדרכה.
לאחר שבר דקה ניגשת הפקחית לחלון הרכב ומצמידה קנס למגב בעודי ברכב וטורחת לציין בבוטות: "...קבלת קנס..." (סעיף עבירה: 6א'2 קוד תמרור55 )
נדהמתי מהתנהגות הפקחית הרי הגב' ראתה אותי ברכב / כולל אורות איטוט מצוקה / מנוע ואור דלוק - "בהגנב כגנב בלילה" רשמה בריחוק דו"ח לא טרחה לפנות אלי לשימוע או הסבר... ובצורה בוטה כאילו לא היה איש הצמידה את הקנס. (וציינה במסירה: "על החלון").
פניתי אל הגב' בתדהמה ובקשתי שתציין בהערות הדו"ח כי ברכב היה נהג! קבלתי תשובה שלילית! (האם זה חוקי?) "...במידה ותערער אזכור אתוך...".
בהערות הפקח טרחה לציין מטעמה: "חנה בנתיב תחבורה ציבורית".
האם זכותי לבקש למחוק את הערות הפקחית מן העובדה שסירבה להוסיף את הערותי כעקרון השיוויון?...
לציין שרכב זה בעל תו נכה ... שאילו הייתה פונה הייתה רואה אותו מוצג.
הקנס הרשום: סעיף 6א2 (העמדת רכב וחניתו) התשמ"ד 1983
מה משקל הערות הפקח? האם יש לו תוקף משפטי? או ניתן לבטלו/להתעלם ממנו?... ולראות בסעיף העבירה הרשום בלבד.
בתודה על תשובתכם ועצתכם לביטול הדו"ח המיותר והמרגיז.
ונהגים זהירות קרליבך כנראה בצורה לא צורה (ובוודאי לא נהירה למרבית הנהגים) נהפך בשעות מסוימות לנתיב תחבורה ציבורית / וללא עצירה - עם פקחית נינג'ה.
בברכה,
שלום לאלמוני,
המקרה שלך מאוד מצער.
אין לי מילים לתדהמתי מפעולת הפקחית נציגת עיריית תל-אביב .פשוט חוצפה !
אני מציע שתכתוב לראש העיר, פרט בדיוק את שהתרחש ודרוש לבטל את הדו"ח.
כמו כן, שלח העתק אל המחלקה המשפטית של עיריית תל אביב.
מדובר כבר בעניין עקרוני ולא בעניין טכני של הפרת סעיף כזה או אחר.
אתה גם יכול לשלוח העתק ממכתבך בפקס אל משרדי שמפורסם באתר זה תחת הקטגוריה "עו"ד תעבורה".
בברכה,
דרור סלמן, עו"ד
מנהל פורום תעבורה
מנהל הפורום לרישום פלילי ומחיקתו
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר