שלום,
קיבלתי בדואר דו"ח חניה ע"ס 250 ש"ח בגין חניה / העמדת רכב במקום שאסור (במקרה הזה - נתיב תחבורה ציבורית).
אני יודעת בוודאות שלא חניתי שם. באופן תיאורטי, אני גם מניחה שרכב שהיה חונה גם היה נגרר...
האופציה היחידה שנראית לי הגיונית היא שעמדתי רגע עם הרכב, בעודי בתוכו !
יש לציין כי לא הוצמד לי דוח לשמשה, אלא פשוט קיבלתי אותו הביתה.
התקשרתי לאגף החניה, ואני מחכה שישלחו לי את צילום הרכב ועותק הדו"ח המקורי.
שאלתי היא - האם פקח רשאי לרשום לי דו"ח , בעודי ברכב, מבלי לבקש ממני קודם להזיז את הרכב, ומבלי לתת לי את הדו"ח.
האם שיטת ה"מחטף" הזו של לצלם/לכתוב דו"ח ולשלוח בדואר הינה לגיטימית, או שיש מקום לערער על כך?
יש לציין שחיפושים באינטרנט לא העלו דבר שמסדיר את עניין ההמצאות ברכב תוך כדי קבלת דו"ח וחובת/ אי חובת הפקח לבקש להזיז את הרכב לפני מתן דו"ח.
תודה על כל עזרה / הכוונה בנושא.
סיון .
סיוון שלום,
1- ישנן דרכים שונות בתקנות סדר הדין הפלילי למתן דו״ח, בין היתר ע״י שליחתו באמצעות דואר רשום.
2-הימצאות נהג ברכב (שאינו בתנועה אלא בהמתנה) חסרת משמעות לעניין ההגדרה של חנייה בתקנות התעבורה. למעשה גם במידה והנהג ברכב והמנוע פועל עדיין הפעולה יכולה להיחשב לחנייה.
3- במקרה והנהג נוכח ברכב ישנו פגם מסוים לטעמי בשליחת הדו״ח בדואר חלף מסירתו באופן ידני וזאת משום הפגיעה ב״זכות הטיעון״.
הרי ייתכן מאד כי לנהג יש טענת הגנה ויש חשיבות מרובה לאמרתו הראשונית.
בכל אופן, קחי בחשבון ששעון החול ממשיך לפעול בזמן ההמתנה לתמונות (עליך לעמוד בזמנים הקבועים בחוק לבקש להישפט או לשלם).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר