אני מעוניין להרכיב קבוע מחשב טאבלט עם מסך בגודל 10 אינץ ברכב.
המטרה תוך כדי נסיעה - ניווט GPS.
האם יש עם כך בעיה חוקית ?
האם יש לי בסיס טוב בבית משפט אם שוטר יחליט לעשות לי משפט שדה ולרשום לי דוח ?
על פניו, לדעתי לפחות, לא מדובר בעבירה, אלא אם כן אני צופה בסרט ולא מחזיק בהגה, למשל...
רוב תודות.
דניאל שלום,
1- ההתקן חייב להיות קבוע.
2- התצוגה חייבת להיות לניווט.
3- במידה ושני התנאים לעיל ייתקימו- לא תהיה מניעה חוקית.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
אכן כך חשבתי.
בהינתן ואין לי כל מטרה אחרת מאשר ניווט (לפחות כאשר הרכב בתנועה), ושוטר רושם לי דוח... זה קורה... יש לי ברכב מצלמה שאפשר יהיה לשמוע ממנה שמה שהיה מופעל זה נווט שמכוון, ואפשר יהיה לכוון אותה ולראות הכל. אני מניח שבמצב דברים כזה אם אני אציג זאת בבית משפט, יש סיכוי טוב לזיכוי, נכון? ואז אני אוכל להסתובב ברכב עם פסק דין להציג לשוטר הבא שירצה לרשום לי דוח על אי ביצוע עבירה כלשהי.
השאלה אם אין תקדימים, מקרים מבית משפט מהעבר דומים של מסך גדול ששימש את הנהג לניווט ובכל זאת נרשם דוח בטענת שוטר שזה לא חוקי או שהנהג רואה סרטים או לא יודע מה, ומה תוצאות המשפט?
תודה רבה :)
דניאל שלום,
התקנה לא די חדשה ובודאי שאין תקדימים מחייבים.
עם זאת מספיקה להערכתי הפנייה ללשון המחוקק שסייג את השימוש בצג כאמור בתקנה 28א(ב):"האמור בתקנת משנה (א) לא יחול על תצוגה המיועדת לבקרה או ניווט של הרכב או על מערכות תצוגה בכלי רכב המשמשים את משטרת ישראל או את שירות הביטחון הכללי לצורך מילוי תפקידם או את צבא הגנה לישראל למטרה ביטחונית".
לכן למד לשנן תקנה זו ו\או החזק העתק ממנה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר