שלום,
לפני כמה חודשים נסעתי עם הקטנוע שלי ברח' קיבוץ גלויות בת"א כאשר המהירות המותרת לנסוע ברח' הזה היא 50 קמ"ש.
עצרתי ברמזור אדום כאשר לצידי עצרה בחורה על קטנוע. כאשר התחלנו לנסוע, הבחורה שהיתה עם קטנוע קטן משלי נסעה במהירות גבוהה ממני ועקפה אותי בשני מטרים לפחות, אך לאחר כ200 מטר של נסיעה שוטר שעמד בצד עם אקדח לייזר סימן לי לעצור ולבוא אליו.
כשבאתי אליו הראה לי שעל הצג רשום שנסעתי במהירות של 73 קמ"ש.
לאחר ויכוח איתו אמר לי שבמקום לתת לי קנס של 750 ש"ח ו8 נק', הוא יתן לי רק קנס של 250 ש"ח ללא נק'.
כשבא לתת לי את הדו"ח התחיל לרדת גשם חזק שמנע ממנו לרשום את הדו"ח והוא אמר לי שישלח לי את הדו"ח לביתי.
כעבור חודשיים קיבלתי את הדו"ח אך למרות הבטחתו קיבלתי קנס של 750 ש"ח ו8 נק' ולא 250 ש"ח וללא נק' כפי שהבטיח.
הגשתי בקשה להישפט בבית משפט ובעוד חודש המשפט אמור להתקיים.
יש לציין שאין לי עבירות קודמות ויש לי רישיון לרכב מעל 7 שנים ולקטנוע מעל שנה.
שאלותיי הן:
1. האם העובדה שהיתה מלפניי בחורה על קטנוע שנסעה בוודאות במהירות גבוהה משלי יכולה לשמש לי כטענה בבית המשפט? כי סיכוי גדול שהמהירות על הצג של אקדח הלייזר היתה של הבחורה ולא שלי.. ויחסית היינו צמודים(מרווח של שני מטרים בערך) כך שלא ברור מדוע הוא עצר דווקא אותי שנסעתי במהירות פחותה משלה.
2. קראתי בעבר ששוטרים צריכים להוריד 5 קמ"ש מהמהירות שמוצגת באקדח הלייזר, האם זה נכון? אם כן, השוטר לא עשה זאת, ואם היה עושה זאת, עד כמה שידוע לי, הקנס שהייתי אמור לקבל היה יורד ל-250 ש"ח וללא נק'. שכן נסיעה עד 20 קמ"ש מעל המותר הקנס שמקבלים עליו 250 ש"ח בלי נק'.
3. האם שתי הטענות שהצגתי כאן יוכלו לסייע לי במהלך המשפט?
תודה רבה!!
דניאל שלום,
1- הטענה הראשונה אכן יכולה להועיל אלא שתצטרך להוכיח אותה בעיקר ע״י מה שכתב השוטר בנסיבות האירוע כמו כן, מתוך דברי הנהג( אני מקווה כי טענת זאת בזמן שנעצרת ע״י השוטר.
2- אכן יש להפחית 5 קמ״ש מכל מהירות הנמדדת ע״י מכשיר הממל״ז, לכן אם בעת ביצוע העבירה לכאורה הוצגה לך מהירות של 73 קמ״ש הדו״ח צריך להרשם על מהירות של 68 קמ״ש (דו״ח של 250 ש״ח + 0 נקודות).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד,
דורון ויגלר,עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר