שלום,
בפסח האחרון הוריי נסעו בדרך הביתה ובצומת נהג הפוגע עבר באור אדום ונכנס בהם. הוריי יצאו עם פגיעות קלות והרכב בו נהגו שרשום אל שמי ירד מהכביש. הנהג הפוגע והחברת ביטוח שלו לא מוכנים לשלם וטוענים שהוא לא אשם. אני תבעתי את הנהג ואת החברת הביטוח. בדיון בבית משפט השופט אמר שעד שלא יהיה תיק משטרה סגור הוא לא יכול לתת פסק דין. מאז כבר יותר מחצי שנה אני מנסה לקבל העתק תיק משטרה והם אומרים לי שהוא נמצא בתביעות. איך אני יכול לקבל העתק של התיק? החקירה הזאת יכלה להסתיים מהר בגלל שידוע שיש גם עד לתאונה שנתן עדות למשטרה ובמקום זה זה כבר נמשך יותר מחצי שנה!
תודה רבה.
אנטון שלום,
ראשית, בדין הקיים לא מוקנית לך זכות לעיין בחומר חקירה, על כן זה לשיקול ראש לשכת תביעות תעבורה במחוז בו נעברה העבירה.[ראה ס' 14(9)(א) בחוק חופש המידע כמו כן הדבר מצויין בחוק נפגעי עבירה 2001].
שנית, אין זה מדויק כי השופט בדין האזרחי אינו יכול להכריע בטרם הסתיימה החקירה הפלילית (אך קל יותר להכריע בדין האזרחי לאחר הרשעה בפלילי - אך אין חובה שהליך פלילי יסתיים לפני האזרחי).
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
