בהמשך למה שרשמתי, צילמי את שאר המכוניות שהיו על המדרכה איפה שחניתי, ויש לי חברה לעבודה שרכבה חנה ליד הרכב שלי, אם היא תסכים להעיד לטובתי שגם רכבה חנה על אותה מדרכה ולא קיבלה דו"ח, מה גם ששאר בעלי הרכבים שצילמתי אם אצליח לאתר אותם ולקבל הצהרה שהם החנו את הרכב ולא קיבלו דו"ח, האם זה יעזור לי להוכיח טענתי שאף אחד אחר לא קיבל דו"ח ורק אני כן?
בנוסף אמשיך שאלתי לגבי חניה על מדרכה- לפי חוק יש להשאיר 1.3 מטר פנוי על המדרכה שלא יהווה הפרעה לנכים, מכאן שף אם אצליח לקבל את תמונת הפקח שצילם ולהוכיח כי היתה גישת מעבר על המדרכה של 1.3 מטר, האם יעזור לערער על שחניתי על מדרכה? כי הרי העילה לנתינת ד"וח של חניה על מדרכה היא בשל הפרעה להולכי הרגל נכון? ואם לא הפרעתי למה לתת דו"ח? (המדרכה המדוברת רוחבה כ6 מטרים ולכן מחנים שם עוד רכבים תמיד)
כמו כן אוסיף לשאלתי:
שאם אצליח להוכיח כי המדרכה צמודה לחנויות נטושות, אין בניין מגורים שם!!! אלו חנויות שלא פעילות וניתן להוכיח זאת! יש לי תמונות של המקום ורואים שאין גם סיבה למעבר הולכי רגל על המדרכה הזו. כמו שציינתי בשאלתי הראשונה- המקום לא משמש למעבר הולכי רגל, חנויות נטושות לא פעילות.. וניתן להוכיח את זה. זה יעזור???
מה גם שעל הדוח נרשם מספר הבניין שליד ולא מס' הבניין שמתחתיו חניתי יהיה עילה לביטול הדוח?- כי הרי אין רישום כתובת על החנויות ולכן גם לא ידע הפקח איזה כתובת לרשום ורשם ליד רחוב ומספר הבניין שליד, כשבעצם חניתי ליד החנויות.. את מספרם אני לא יודעת אך ניתן לברר... אם אוכיח את זה שהמקום נטוש ושהפקח רשם ליד מספר בניין שנמצא בצמוד.. האם זה יעזור לי???? תודה:)
דנה שלום,
הבה ונעשה מעט סדר....
1- תצהיר מאת החברה ו/או עדות במשפט יכולים לתרום רבות.
2- פנייה לרשות המקומית ודרישה לקבל מידע על אופן האכיפה ומספר דוחות החנייה שניתנו במקום יועילו מאד(בקשה זו יכולה להסתמך על חוק חופש המידע אך הרשות רשאית לגבות אגרה סמלית עבור הנפקת המידע).
3- החוק או יותר נכון תקנה 72(א)(א2) מדברת על מצב בו מחנה רכב במקום שהוסדר על מדרכה ולא על מדרכה שאינה מוסדרת לחנייה.
4-רישום של מספר בית סמוך נחשב לטעות מינורית בל נשכח כי לרוב הפקחים מצלמים את אופן חניית הרכב(ביצוע העבירה), כך שלעירייה ישנה ראייה חזקה מאד.
בכל מקרה מאחל לך הצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד,
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר