בהדר שבחיפה יש עבודות בכביש כבר זמן רב והרבה מאוד בלאגן. היום נסעתי כמדי יום לעבודה ובגלל אוטובוס שבא משמאל וחסם את נתיב הנסיעה דעתי הוסחה, לאחר שנתתי לו לעבור כדי לשחרר את הנתיב, ובמקום לפנות פנייה אח"כ שמאלה המשכתי ישר, בלי לשים לב שהמשך הכביש הופך לנת"צ. מיד אחרי ששמתי לב שפספסתי את הפנייה נעצרתי ע"י שוטרת שאמרה לי שאני נוסעת בנת"צ. הסברתי לה את המצב ואמרה שתרשום לי דו"ח של 250 ש"ח במקום 500. הכביש מאוד רעוע ולא ניתן לראות סימונים כלל. אח"כ ראיתי שיש שלט בצד הכביש אבל נוכח הסיטואציה לא הבחנתי בו. האם ניתן לעשות משהו בעניין? מהו הקנס המקובל עבור עבירה זו?
אלה שלום,
העבירה אותה ביצעת בגלל חוסר שימת לב רגעית הינה בניגוד לתמרור 501(יתכן כי בדו״ח רשום תמרור ב-35).
במידה ותצליחי לצלם את המקום (אם אפשר כאשר ישנה תנועת אוטובוסים) כמו כן, את אופן הצבת התמרור (בפרט אם הוא הוצב מצד ימין, כי הוא יכול להיות מוצב גם מעל נתיב). יש לך סיכוי טוב לבטל את הדו״ח -עליך לשלוח בקשה בתוספת התמונות תוך 30 ימים ליחידה שנקראת מפנ״א.
אגב, גובה הקנס אמור להיות 250 ש״ח ללא נקודות.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד,
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר