שלום רב
ברשותי רשיון נהיגה על רכב אוטומט משנת 2006 וקיבלתי לעשות קורס רענון נהיגה ורשיוני פג תוקף בשנת 2013 וברצוני לעשות רשיון למלגזה האם זה ייפגע לי ברשיון הנהיגה הקיים ?
למה בתי הספר ללימוד קורס ריענון מפחידים את האנשים?
מי שלא יכול לגשת לקורס רענון נהיגה לנהגים שמלאו מעל 5 שנים שוללים לו את הרשיון נהיגה .
אפשר לקבל תשובה בבקשה בעניין ?
קובי שלום,
למען הגילוי הנאות הייתי בעברי מרצה בקורסים של נהיגה נכונה ורענון. לכן אינני בטוח שאני אובייקטיבי.
לשאלתך- הקורס הינו חשוב ולא ״מעיק״ מועבר עפ״י רוב באווירה נינוחה.
אגב, אין שלילה אלא עיכוב רישיון עד ביצוע הקורס(לעיתים ניתן רישיון זמני לחצי שנה).
ועוד עניין קטן - אל תתייחס לפירוש לא מדויק של תקנה 213 (פירוש שנעשה ע״י אחת מן הזכייניות).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד,
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
אבל רשיוני תקף בשנת 2013 ומה קורה אם אני מוציא רשיון על מלגזה בחודש הזה ומה כוונתך פרוש לא מדויק תקנה 213 עפ"י הזכייניות ?
קובי שוב שלום,
במידה וותק הנהיגה שלך יהיה בן 5 שנים בשנת 2013, רשות הרישוי לא תפנה אליך עד לתום 5 השנים ( ללא קשר לדרגות רישיונות נהיגה חדשים שתקבל במהלך התקופה).
לעניין התקנה - לא מוזכרת המילה ״שלילה״ או ״פסילה״, לצערי אחת מן הזכייניות שעורכות את הקורסים פרסמה באתר האינטרנט כי נהג שלא יבצע קורס - ייפסל.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד,
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר