היום שחזרתי לרכבי אשר חנה בחניון המכללה למנהל גיליתי דוח בסכום של 500 ש"ח על - "העמדת/ החניית רכבך הנ"ל על המדרכה שלא נקבע כמקום חנייה מוסדר סעיף 11 2 מס"ד 016".
חשוב לציין:
1. המדרכה אינה ניראה כמדרכה עם אבנים משתלבות אלה כאזור מוגבהה הבנוי מאספלט בדיוק כמו הכביש.
2. יש במקום שיפוע גם כן מאספלט אשר מאפשר עלייה לאיזור המוגבהה.
3. המדרכה לא מובילה לשום מקום.
4. העליה מהאספלט מכסה את הגובהה של אבני השפה כך שהחלק העליון שלהם חסוף בחלקו (יש קצאת אספלט שמכסה אותו גם) אך החלק החסוף צבוע באדום לבן.
אני חניתי במקום זה מאחר והייתי בטוח כי מדובר במקום חנייה נוסף של החניון ובנוסף החניון היה מלאה מאוד באותם שעות.
האם ישנה דרך לבטל או להקטין את גובהה הדוח?
חן שלום,
אני נשאל רבות על הבעייתיות של חניון המכללה למנהל.
על מנת שאוכל לייעץ בצורה מדוייקת עלי לקבל עוד פרטים כגון: האם שילמת עבור החנייה? האם זו חנייה ציבורית או שמא פרטית?
ההגדרה של מדרכה בתקנות התעבורה הינה - "חלק מרוחבה של דרך שאינו כביש, המצוי בצד הכביש, ומיועד להולכי רגל בין אם נמצא במפלס אחד עם הכביש ובין אם לאו".
אי לכך עליך להוכיח באמצעות עדים ו/או תמונות כי החלק בו החנת את רכבך אינו מיועד להולכי רגל.
באופן כללי יש לך 30 ימים לבקש את ביטול הדו"ח - רצוי לנסח בקשה זו כהלכה כמו כן, רצוי להוסיף תמונה/ת שיכולות לתמוך בגרסתך.
בהצלחה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
החניון הוא חניון בתשלום כמובן ששילמתי בכניסה (אומנם יש הסדר חניה של אגודת הסטודנטים אך זה עדיין תשלום לכל דבר ועניין)
בנוסף החניון הוא של "החברה לביטחון וסדר ציבורי" של ערית ראשל"צ למיטב ידיעתי זו חברה פרטית של העריה
חן שוב שלום,
במידה והחניון היה מלא עד אפס מקום יש לראות בכך שניתנה לך האפשרות להיכנס כמעיין "מצג שווא"- עילה חוזית. כמו כן ניתן לראות בכך מעשה רשלני ועל כן קמה לך גם עילה נזקית.
החברה לביטחון וסדר ציבורי - ראשל"צ הוקמה כידוע לי ע"י עיריית ראשל"צ ולכן אני חושב שהיא חברה ציבורית. השאלה שיותר מעניינת היא האם החניון הוא "פרטי" או "ציבורי" מאחר ובמידה והחניון פרטי אין זכות לפקח לרשום דו"ח מעיין זה.
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
חניון המכללה למנהל הינו חניון פרטי של חברת פלס ואנו משלמים חניה על מנת לחנות בו, האם הדבר אומר שאסור לתת דוחות חניה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר