שלום לך:
קבלתי לפני כמה ימים דו"ח מהמשטרה על שחניתי בפס לבן (הפס היה באורך שלכ 2.5 מטר בלבד אך המכונית שלי התאימה למידות מכעט בדיוק).הם טוענים שעברתי כ 20 ס"מ את הםס ו"עליתי " על פסים להולכי רגל.
אני טוענת שעליתי אולי 5-7 ס"מ על הפסים. הם טוענים שסיכנתי את שדה הראייה ואני טוענת שלא סיכנתי דבר.
אני נהבת מאד זהירה בת 67 ומקפידה תמיד לזים כרטיס חנייה ובכלל על כל הכללים.
מה הסיכויים שלי אם אבקש להישפט?
אני מודה לך מראש על היעוץ
ברכה
ברכה שלום,
ישנה חשיבות רבה האם החנת לפני מעבר החצייה או אחרי?
מאחר והחנייה לפני מעבר חצייה אסורה בתחום 12 מ' אלא אם רשות תמרור מקומית סימנה אחרת.
אם החנת לאחר מעבר חצייה - החנייה נחשבת כחנייה מותרת. במידה החלקו האחורי של הרכב "ריחף" מעל מקום מעבר החצייה ישנו שקול דעת לשוטר האם לרשום דו"ח.
לסיכום - ממליץ לך לפני פנייה לערכאה משפטית, לגשת ולצלם את האופן בו החנת את הרכב ולצרף צילום זה לבקשה לביטול הדו"ח שתופנה ליחידה בשם מפנ"א. אני סמוך ובטוח שתדעי לנסח זאת כראוי. בכל זאת אוסיף טיעון שתוכלי להשתמש בו והוא שאף אם ביצעת עבירה יש להתייחס אליה כ"זוטי דברים" - זו הגנה שקיימת בחוק העונשין.
במידה ובקשתך לא תתקבל, עדין יהיו לך 30 ימים מיום מתן התשובה לשקול את הפנייה לביהמ"ש.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר