שלום, לפני שבועיים החניתי את רכבי בת"א בכחול לבן (יש לי תו) כשמלפנים חניה לרכב דו גלגלי ומאחור חניית נכים, אני יודע בבירור שבמקסימום אולי הגלגל האחורי זלג לקו של החניית נכים כי כשהחניתי היתה מכונית בחניית נכים, ביום חמישי לאחר שבוע וחצי קיבלתי דוח על חנייה בנכים וביום שאחרי עוד דוח על נכים וגרירה.
השאלה שלי היא אם תפסתי את כל שטח הכחול לבן מותר לפקח לרשום לי דוח? והאם מותר על זה שחרגתי קצת ולא הפרעתי לחניה הסדירה של הנכה.
גבריאל שלום,
ראשית אני מנסה לתאר בדימיוני את אופן החריגה מאחר והמושג "קצת" הוא סובייקטיבי הייתי ממליץ לך לצלם בדיוק את מקום החנייה ואת אופן ה"זליגה" לחנייה של הנכה.
מאחר ויש הבדל בין "זליגה" ל"זליגה" ואת זאת עליך להוכיח.
בתי המשפט קבעו כי עבירת חנייה הינה עבירה מתחדשת ולא נמשכת (אם כי אתה צריך לטעון לעבירה נמשכת - ביכולתך להסתמך על סעיף 225א בחוק סדר הדין הפלילי).
מאחר ומדובר ביותר מקנס אחד הייתי ממליץ לך לבקש להישפט ואף לשקול ייצוג משפטי.
בהצלחה
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
מכיוון שאני נוסע בת"א באופניים אני מחנה את הרכב לשבועיים ולא רואה אותו עד שאני נוסע לביקור אצל ההורים.
האם מותר לעירייה לתת לי יותר מדוח אחד? קיבלתי 1000 ש"ח לכל יום *2 ורק אז גררו לי את הרכב.
אם אני כל כך הפרעתי לרכב נכה למה לא גוררים את הרכב ביום הראשון והאם אפשר להגיש על זה הצעת חוק?
מהן העלויות של עורך דין והאם זה משתלם כשמדובר ב2000 ש"ח דוחות
גבריאל שוב שלום,
1- אני לא אובייקטיבי לומר לך אם זה משתלם לקבל ייצוג מאת עו״ד.
2- כמו בהרבה מצבים בחיים צריך לערוך מבחן של עלות מול תועלת.
3- במידה ותהיה מעוניין בייעוץ ספציפי והצעת מחיר קונקרטית לייצוג, אתה מוזמן ליצור קשר ישיר.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר