שלום,
לפני 3 שנים קיבלתי דוח חניה על המדרכה. מיד פניתי לעיריה עם בקשה לביטול - החניה היתה ליד בית המרקחת של קופת חולים - הבאתי לשם את סבי בן 90 ונסעתי. לאחר שנה (שנה ללא יומיים) קיבלתי תשובה שלילית לפנייתי. שלחתי בקשה להישפט, אך אחרי 3 חודשים קיבלתי תשובה שחלף מועד להגשת הבקשה להישפט. פניתי שוב לעיריה ורשמתי שהמועד חלף לא באשמתי , אלא כי לקח לעיריה זמן לתת לי תשובה. ואחרי שנה וחצי קיבלתי ערימה של מכתבים קודמים שאני שלחתי, ללא שום התייחסות של עיריה ותוספת של 300 ש"ח לקנס המקורי. האם יש לי עילה לביטול הקנס או להגשת התביעה ישירות לבית המשפט?
תודה
סופי שלום,
1- מיום שקבלת מכתב תשובה המודיע כי בקשתך נדחה היו לך 30 ימים לבקש להישפט. אינני יודע אם עמדת בסד הזמנים?
2- המשך הטיפול בעניין הבקשה להישפט (בהנחה שאחרת את המועד) היה צריך להיות אל מול בית המשפט לעניינים מקומיים(בקשה להארכת מועד להישפט+תצהיר).
3-היום צריך להפריד בין שתי טענות : האחת כנגד הצטברות ריבית הפיגורים והשנייה ספציפית לעניין ביצוע העבירה(פטור, הגנה, טעות בדו"ח וכיוצ"ב).
טענה ראשונה- דינה להתברר בתביעה בבית משפט אזרחי.
טענה שנייה - דינה להתברר בביהמ"ש לעניינים מקומיים(דין פלילי).
עליך לבחור את הדרך בה תרצי ללכת....
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודה רבה על התשובה המהירה.
שכחתי לציין - זו עבירת חניה הראשונה שלי . האם יש לי סיכוי בבית המשפט בהתחשב בזה וגם בסיבת חניה. כמו כן, האם העיריה יכולה למשוך מתן תשובה שנה וחצי?
תודה
סופי שלום,
במידה ובית המשפט ייעתר לבקשתך להישפט באיחור, לא מן הנמנע שבעת מתן גזר הדין השופט יערוך איזונים וישקול את העובדות לחומרא והן את העובדות לקולא.
יש סיכוי גדול שטיעונך ייפלו על אוזניים קשובות אם כי ברירת המחדל בחוק היא שנהג המבקש להישפט על עבירת קנס ומורשע - לא ייפתח גובה הקנס מן הקנס המקורי(יש לכך טעמים רבים שכל בר דעת יכול למנותם).
לעניין התנהלות העירייה - אין הגבלה בחוק על מתן תשובה ולכן עדין מיום קבלת התשובה ניתנת לך הזכות לבקש להישפט תוך 30 ימים.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר