שלום,
אני סטודנטית, יש לי רשיון כחמש שנים ומעולם לא היו לי עבירות תנועה או קנסות אחרים. החזקתי את הנייד כדי להאזין להודעה קולית דחופה (בן משפחה שהודיע היכן אאסוף אותו). עצרה אותי שוטרת שממש לא התעניינה במה שיש לי להגיד ורשמה לי קנס ע"ס אלף ש"ח, שזו המשכורת שלי! אני מאד עצמאית ואין לי תמיכה כלכלית, האם זה משהו ששווה לערער באמצעותו? הקנס הזה יחריב לי את החודשים הקורבים ולא יהיה לי כסף לשכר דירה. אין לי ספק שטעיתי והיה עליי לעצור בצד ולהאזין בשלווה להודעה. מה לעשות??
אדוה שלום,
עפ״י רוב ההמלצה שלי במקרים מעין אלו היא להגיש בקשה להמרת הדו״ח לאזהרה. אלא, שישנם קריטריונים של המשטרה וביניהם נדרש וותק נהיגה של 10 שנים ומעלה ועל כן דרך זו לא תהיה רלוונטית לגביך.
ישנה אפשרות בחוק לבקש את ביטול הדו״ח, אלא שבבקשה מעין זו צריך לפרט את העילה/ות לביטול הדו״ח ובסיפור המקרה שלך לא מצאתי עילה.
אם זאת, ניתן לנסות לבקש את ביטול הדו״ח בבחינת ״שיטת מצליח״ במידה ותשובת המשטרה תהיה שלילית תשקלי את צעדיך תוכלי לשלם את הדו״ח או שתחליטי לבקש להישפט (אם כי לא הייתי ממליץ לפנות לערכאה משפטית).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר