שלום,
קיבלתי דוח חניה על חניה על המדרכה ועוד באותו יום פניתי לעיריה עם בקשה לביטול. קיבלתי תשובה שהבקשה בטיפול ועד אז הדוח מוקפא. את המענה לפנייתי קיבלתי כעבור שנה ושבוע וזה היה דואר רשום עם אותו הקנס בלי שום הסבר. כאשר התקשרתי לעיריה, אמרו לי ש4 חודשים לפני כן נשלח אליי מכתב ובו תשובה שלילית לפנייתי. אני את המכתב הזה מעולם לא קיבלתי (הם טוענים שזה היה דואר רגיל, לא רשום). האם בהתחשב בעובדות הנ"ל אני יכול לדרוש ביטול הקנס מתוקף התיישנות מכיוון שהתשובה מהעירייה התקבלה כעבר שנה ושבוע ואם כן, איך עושים זאת?
הדוח התקבל לפני כשנתיים, כך שאין לי אפשרות להגיש בקשה להישפט.
תודה
אלכס שלום,
עליך להגיש בקשה להארכת מועד להישפט, במידה ובית המשפט יעתר לבקשתך(המנומקת) תוכל להעלות את טענת ההתיישנות בעת הדיון.
בהצלחה
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודה רבה על התשובתך. האם אני יכול לשאול עוד מספר שאלות.
1. לאיזה בית משפט יש להגיש את הבקשה להארכת המועד?
2. איך הכי טוב לנמק את הבקשה להישפט בכדי שהיא תיעתר בחיוב?
3. האם יש מגבלה מבחינת הזמנים להגשת בקשה כזו?
4. אם אני אקבל אישור להישפט, האם יש לי דרך להוכיח שלא קיבלתי מכתב מעירייה, כאשר העירייה טוענת שהמכתב נשלח? מה אני יכול לטעון במצב כזה.
רב תודות על העזרה
אלכס שוב שלום,
1- בית משפט לעניינים מקומיים שבתחום העירייה שנתנה את הדו״ח.
2- לפרט את סיבת השיהוי בבקשה(תפרט את תשובת העירייה ומשך הזמן) ותסביר שיגרם לך עיוות דין אם לא ינתן לך יומך בביהמ״ש.[צריך לצרף תצהיר לבקשה - אתה מוזמן ליצור איתי קשר לעניין זה].
3- כמה שיותר מהר!!!!
4- שמכתב באמצעות דואר אינו נחשב למסירה כדין (ראה תקנה 44(א) בתקנות סדר הדין הפלילי).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר