קיבלתי דו"ח משטרה (בדו"ח מצויין שזה דוח מהעירייה) על חניית נכים פרטית.
אני מעוניין להגיש בקשה לביטול הקנס מכיוון שזה באמת היה בשוגג.
הסימון של החנייה לא היה ברור.לאחר מכן שמתי לב שהסימון תופס מקום של כ2-3 חניות,אבל זה לא מצויין בתמרור.בתמרור יש רק את מספר הרכב של הנכה (לאחר מכן שמתי לב שמספר הרכב לא תואם לרכב של הנכה...)האם בגלל שלא צויין שזאת חניה ל2-3 מקומות זאת עילה לביטול?
בנוסף התנצלתי בפני הנכה והוא קיבל והבין את התנצלותי ואף אמר שזה קורה הרבה בגלל הסימון שלא ברור כ"כ.האם המכתב יועיל לבקשת ההקלה? מה עדיף לשלוח מכתב ערעור או לבקש להישפט?
תודה.
מאור שלום,
אני מבין משאלתך שהסימון של שלושת החניות המיועדות לנכים לא היה ברור וכי ייעוד שלושת החניות לא הוגדרו בתמרור (עפ״י רוב בתמרור נוסף שצמוד לתמרור הנכה), אי לכך יש לך סיבה טובה לביטול הדו״ח בפרט אם החנת את רכבך במקום החנייה השני או השלישי.
במידה ובקשתך תדחה תהיה לך עדיין אופציה לבקש להשפט.
המלצתי לגשת לצלם את הסימון הבעייתי ולהתבסס בבקשה על תקנה 22(א) סיפא בתקנות התעבורה. הפסיקה קבעה כי תמרור(סימון) מטושטש ו/או מוסתר משמעו ״תמרור שלא הוצב כדין״.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
