שלום רב
לפני כשבוע חניתי ברחובות בחניה שאמורה להיות מהשעה 17:00 לתושבי הרחוב בלבד, ולא שמתי לב לפרט הזה, הפעלתי את שירות פנגו וחניתי, השעה הייתה 17:10 (חניתי כחצי שעה).
כשחזרתי לרכב גיליתי שהכתובת שמופיעה על גבי הדוח שונה מעט מהכתובת שחניתי בה, הכתובת שהופיעה היא אחד העם 10, בעוד שאני חניתי באחד העם 6, ויש מרחק לא קטן בין 2 הכתובות.
הרכב צולם.
האם זהו מקרה שבו אני יכול לטעון לחוסר נכונות של הדוח שתוביל לביטולו?
תודה רבה!!
אלירן
אלירן שלום,
אנו נשאלים בפורום רבות על עניין ה״טעויות בכתיבת הדו״ח״ ותשובתי היא שלא כל טעות תוביל לביטול הדו״ח. ישנן טעויות מהותיות וישנן טעויות מינוריות.
אתן לך דוגמא מן המקרה שקרה לך- במידה ובצמוד לבית מס׳ 6 החנייה הייתה מותרת באמצעות כרטיס/פנגו והפקח לא היה מצלם את הדו״ח- אין ספק בליבי שהטיעון שלך היה מוביל לביטול הדו״ח.
אלא מה? מבחינה מהותית אין ממש הבדל בין חנייה בסמוך לבית מס׳ 10 או לבית מס׳ 6. כמו כן, העבירה צולמה - זו ראייה חזקה ביותר בה יוכל להשתמש התובע העירוני.
עוד אוסיף כי ישנן טעויות הניתנות לתיקון מאוחר(אפילו כתבי אישום משתנים אם לפני תשובת הנאשם ואם אחרי תשובתו ברשות ביהמ״ש).
אבל יש לי בכל זאת מזור לבעייתך - הייתי מדפיס מהאינטרנט ו/או מקבל בפקס את האישור כי הפעלתי ״פנגו״ ואז לטעון כי לא רציתי להתחמק מתשלום אלא שהייתה לי ״טעות במצב דברים״ - זו הגנה במשפט הפלילי שיכולה לעמוד לך.(ראה ס׳ 34 יח׳ בחוק העונשין) ושולח בקשה לביטול הדו״ח למח׳ המשפטית של העירייה תנך 30 ימים.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו״ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר