קיבלתי פסק דין לאחר תהליך משפטי שהחל בשנת 2004 גובה התביעה של הבנק בתחילת התהליך היה 140.000 ש"ח .השופטת קבעה בפסק הדין שעליי לשלם 60% מהחוב סכום של 80.000 ש"ח בתוספת ריבית מתאריך הגשת התביעה 19.2.04 ועד היום עו"ד שלי פנה לעו"ד של הבנק במטרה להסדיר את החוב .בעודי ממתין לקביעת הסכום ולתשובה במטרה להסדיר את החוב קיבלתי מכתב אזהרה מהוצאה לפועל על סכום של 284.000 ש"ח.השאלה שלי.1. האם זה מקובל לפתוח לי תיק בהוצאה לפועל למרות שאני מעוניין לשלם ולסגור את החוב על פי החלטת השופטת?.2.האם יתכן שסכום של 80.000 ש"ח קופץ ל284.000 ש"ח לאחר פתיחת תיק הוצאה לפועל?
3.האם יש חוק ריבית למקרים הנ"ל?
4.מה עליי לעשות בכדי לשלם את החוב בלי שיהיה נגדי תיק הוצאה לפועל?
5.האם אני יחוייב בהוצאות פתיחת תיק הוצאה לפועל ובשכ"ט בגובה של 14.000 ש"ח למרות שהתכוונתי לשלם את החוב ? והמתנתי לתשובה בנוגע לגובה החוב בתוספת הריבית.
6.מי יכול להגיד לי מהו סכום החוב לאחר הוספת הריבית הנהוגה כחוק?
בברכה אבי
כעקרון יש להמתין כ - 30 יום בין מועד מתן פסק הדין למועד פתיחת תיק ההוצאה לפועל.
מרגע שנפתח התיק מאחר ואתה עדין לא שלמת לא ניתן לסגור אותו אלא אם כן הוא נפתח שלא כדין.
יתכן שהטעם לסכום הגבוה הוא שהסך של 80,000 ש"ח הוא נכון למועד הגשת התביעה (2004) ובצירוף הריבית הבנקאית הוא מגיע לסכום הנ"ל.
את חיובי הריבית מחשבת מערכת ההוצאה לפועל עפ"י קוד ריבית הקיים במערכת.
אתה יכול לנסות להגיע להסדר עם הבנק ואולם הדבר תלוי ברצון הבנק ואינך יכול לכפות הסדר שאינו מוסכם על הבנק אלא אם כן אתה משלם את מלוא החוב ומאפס את התיק.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר