לקחתי שני שותפים לעבודת שיפוץ דירה עשינו הסכם שהם יקבלו כסף 30 אחוז בתחילה 30 אחוז באמצא ו40 בסוף נתתי להם ציק לחודש ביטחון שייסמו העבודה ואחד הקבלנים עזב את הדירה עם שליש מהעבודה וקיבל על חשבון , מעל 80 % ועכשיו נתן את השיק לגביה ולא ביצע העבודה עצרתי השיקים והקבלן נתן את השיקים לחברת גביה , צלצלו אלי מהחברה ואמרתי לו שהקבלן שהיה צריך לבצע את העבודה רימה אותי לא ביצע העבודה לכן עצרתי לו השיקים!! שבועיים לאחר שחזרו השיקים פנה אלי הקבלן ומר שהוא מוכן לחזור ולסיים העבודה ושאני ישלם השיקים הבטחתי לו שאם יסיים עוד יקבל ממני מתנה של 1000 ש"ח ושוב רימה אותי ונעלם לשבוע, ושוב כנראה שהחברה של הגבייה לוחצת עליו שישלם הבטיח לבוא ולסיים את העבודה , ואז אמרתי לו שאם לא יסיים אני ניגש למשטרה ומגיש תלונה על הונאה!!! רציתי לשאול האם נכון עשיתי כך אמרו לישאביא החומר שיש לי ואפילו קבלה לא נתן לי על שום סכום והם קיבלו ממני עד היוםיחד עם השיקים 12400 שהם 97% מסכום העיסקה, מה עושים הלאה ???
מאחר ובשיקים עסקינן, הרי שפרטי שאלתך אינני יכול לתת לך תשובה האם יש לך טענה הגנה (כישלון תמורה) כנגד השיקים או לא, מאחר ולא פרטת האם הגבלת את השיק או שהוא סחיר.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
בוודאי שיש לי טענה על כישלון תמורה , הקבלנים לא ביצעו את העבודה והשאירו יותר ממחצית העבודה וקיבלו כסף מזומן כבר יותר מ90% מהעסקה וכל שכן הקבלן מכר השיקים שנתנו לערבון אבל לא נרשם על השיק ערבון , אי ביצוע עבודה והם רוצים שאני ישלם בעבור עזיבת העבודה וכדי להשלים את העבודה שלהם אני חייב לשלם בכדי לסיים העבודה שלהם עוד 50 %
השאלה הינה האם את הגבלת סחרות של השיק כלומר רשמת עליו שלמו ל- "למוטב בלבד" "לא סחיר" וכו'.
אם לא הגבלת את הסחרות של השיק והוא הוסב לצד ג' שלא קשור לעסקה עם הקבלנים קיים מצב שבו לא תהיה לך טענת הגנה שטרית כנגד ביצוע השטר.
אל תשכח שהעילה היא שטרית ולא חוזית !
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
כן היש הדפסה למוטב בלבד והוא העביר אותו וחתם מאחורנית האם אני יכול לגשת למשטרה ולהגיש תלונה על הונאה ומירמה והדון ששמע שעתרתי השיק מוכן לבצע כאילו את העבודה ומשקר לי כל הזמן בפנים
העברת השיקים שלעצמה איננה עבירה פלילית היא פשוט פוגעת ברמת הנשיה של צד ג' כלפיך, ק3רי זכותו להיפרע ממך. אתה יכול להגיש התנגדות לביצוע שטר בתיק ההוצאה לפועל ובמסגרתה להעלות את כל טענותיך.
אין בתשובתי זו בכדי להתייחס לעצם טענתך בדבר מעשה המרמה של הקבלן ככל שהיה ואתה יכול לשיקולך האישי להגיש או שלא להגיש כנגדו תלונה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר