שלום,
בפסק הדין שלנו, מעבר לתשלום המזונות ומחצית מתשלום הגן, ישנו סעיף המורה על חלוקה בהוצאות רפואיות.
ביתי מרכיבה משקפי ראיה ואכן בכל פעם בו הזדקקה למשקפיים, הגרוש שלי הוסיף את הסכום הנדרש לסכום המזונות.
לפני כשבועיים הגרוש שלי החליט (על דעת עצמו ולמרות התנגדותי) כי היא זקוקה גם למשקפי שמש (כמובן בשילוב עם ראיה). כמו כן, הוא החליט (שוב, על דעת עצמו) שהוא מקזז את המחצית - 540 ש"ח מסכום המזונות.
למיטב הבנתי (ונא תקנו אותי אם טעות בידי), משקפי שמש לילדה בת 3 אינם נחשבים להוצאות רפואיות.
2 שאלות:
1. במידה ואני צודקת, כיצד עליי לפעול על מנת לקבל את הסכום אותו קיזז?
2. האם אני יכולה להפקיד את הצ'ק עם הסכום המופחת אותו נתן לי, או שעליי להציגו בפני הוצאה לפועל ורק לדאוג לצלם אותו?
את יכולה לבצע הגדלת קרן של סכום ההוצאה הרפואית בתיק במסגרתה להציג את קבלת התשלום.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
1. מדובר במשקפי שמש ולא משקפי ראיה שאותם היא מרכיבה כל היום. שאלתי היא האם משקפי שמש הנם אכן הוצאה רפואית.
2. מי שרכש את המשקפיים זה הגרוש שלי והוא החליט לקזז את המחצית בשווי 540 ש"ח מסכום המזונות. איך אני גובה את הסכום שהחליט לקזז
זה שגרושך טוען שמשקפי שמש הם הוצאה רפואית לא עושה את זה נכון. לכן כתבי לך שאת יכולה לבקש להגדיל את קרן חוב המזונות בתיק המזונות בסכום ההוצאה הרפואית של משקף הראיה ובמידה והוא יטען שהוא מקזז את סכום משקפי הראיה להתנגד לכך מאחר ומשקפי שמש אינם מהווים הוצאה רפואית אלא אם כן יקבע זאת רופא מתאים.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר