לפני 3 שנים הודעתי לרשות השידור בכתב כי אין ברשותי מקלט טלויזיה. מאז קיבלתי אינספור חיובים (שלא שילמתי) ואזהרות וניהלתי חליפת מכתבים ממושכת בדרישה לבטל את החיובים.
בינואר הופיע בפתח ביתי אדם שטען כי הוא שליח של רשות השידור, ובא לבדוק אם יש ברשותי מקלט טלויזיה.
כיוון שאני מקפיד על פרטיותי ועצם המחשבה כי פקיד ממשלתי כזה או אחר יחטט בביתי קוממה אותי, סרבתי להכניסו.
לאחרונה קיבלתי מרשות השידור העתק מכתב בו הם פונים לבנקים ודורשים עיקול ע"מ לכסות את החוב.
שאלתי:
- האם אני חייב או "אשם" בהחזקת טלויזיה עד אשר אוכיח אחרת ?
- האם רשות השידור רשאית להפעיל הליכי "הוצאה לפועל" ישירות מול הבנק ? ללא הליך משפטי ?
רשות השידור פועלת מכח פקודת המיסים גביה ולכן יש באפרותה לנקוט נגדך בהליכים מכח הוראות החוק. מאחר ואתה הצהרת שאין בביתך מקלט טלביזיה מחד וסרבת מאידך לאפשר לנציג רשות השידור לבדוק מאידך, הדבר משמש כנגדך ולכן רשות השידור החלה לנקוט כנגדך בהליכי גביה. מומלץ לך להסדיר את העניין מול רשות השידור בכדי לחסוך בהוצאות נוספות. אתה יכול לתאם עימם מועד ביקור אחר ולהראות להם שאין לך מקלט טלביזיה.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
האם זה שאני לא מעוניין שפקיד זה או אחר יכנס לביתי ויפשפש בחפצי משמש כנגדי? האם זה מבחינת החוק הוכחה שיש ברשותי מכשיר טלויזיה ואני בחזקת "חייב" למרות הצהרתי ?
בהתאם לתקנה 4 לתקנות רשות השידור חובה עליך להציג כי יש או אין ברשותך מקלט טלביזיה לאחר דרישת רשות השידור. במידה ואתה מסרב רואים בך כמי שיש לו מקלט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר