אני מעוניין לשאול לגבי צו הוצאה לפועל בגין צ'ק ביטחון שניתן בעת השכרת דירה ואשר הופקד בצורה לא מוצדקת.
המקרה היה ככה: שכרתי דירה ולפני תום החוזה בעל הדירה דרש ממני להתפנות בתוך שלושה חודשים בטענה שגרמתי נזק לדירה (טענה שקרית בעליל) וביקש שאתן לו התראה של שבועיים לפני מועד הפינוי. בחוזה השכירות עצמו סוכם שכל הודעה שנשלחה בדואר רשום אחד לשני כאילו שנמסרה בתוך 72 שעות.
בתוך כחודש וחצי פיניתי את הדירה אחרי הודעה של מספר ימים מראש, ולא נותר חוב עבור השכרת הדירה עצמה (דמי השכירות עד לתאריך הפינוי שולמו). לאחר הפינוי נותרו בידי בעל הדירה צ'ק הביטחון שנמסר בזמן השכרת הדירה ועוד שני צ'קים נוספים עבור דמי שכירות עד תום החוזה ואשר אותם הוא סירב להחזיר לידי.
לאחר שהוא סירב להחזיר את הצ'קים, ביטלתי את כל הצ'קים הנותרים כאשר צ'ק הביטחון בוטל בתור צ'ק ריק, היות לא היה בו תאריך.
לאחר שפיניתי את הדירה, בעל הדירה שלח לי מכתב שבו הוא טוען שגרמתי נזקים כלשהם לדירה לטענתו ודרש שאשלם לו חצי חודש שכירות על כך שלא הודעתי לו על הפינוי שבועיים מראש.
שלחתי לו מכתב חוזר ובו פירטתי שלדעתי הדרישה שלו לדמי שכירות והטענות שלו על נזקים בדירה לא מוצדקות ושוב פעם ביקשתי שיחזיר לי את הצ'קים. במקום זה הוא ניסה לאחר כחודש להפקיד את צ'ק הביטחון. ביקשתי שוב מהבנק לא לכבד את הצ'ק.
לאחר כחודשיים וחצי הוא הלך להוצאה לפועל ופתח נגדי תיק בגין הצ'ק הזה.
איך אני יכול להגן על עצמי במצב הזה והאם פעלתי כשורה עד כה ?
עליך להגיש התנגדות לביצוע שטר בתוך 20 יום מהמועד בו קבלת הודעה על פתיחת התיק כנגדך (אזהרה ירוקה) ובמסגרת התנגדותך זו לטעון את כל הטענות שלך נגד השיק בטחון.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר