אני נשואה + 3 קנינו דירה אחרי הנישואים אך רק על שם בעלי גם המשכנתא היא על שמו בלבד שאלתי היא כזו האם יכולים לגעת לבעלי בבית בגלל שאני גרה שם עם הילדים, הפסקתי לשלם כבר כמעט שנה להוצאה לפועל כי אין לי כסף החוב נמצא בטיפול עו"ד לאיחוד תיקים ומוגבלת באמצעים אני מדברת על חובות של 200000 ש"ח משנת 2001 כל חודש שילמתי 500 ש"ח והחוב רק הכפיל את עצמו הגעתי למצב שאין לי כבר שום יכולת לשלם וגם הבנתי שהכסף הולך לים החוב ממשיך לתפוח שילמתי 49000 ש"ח והחוב גדל ב-70000 ש"ח זה שוד לאור היום.
1. האם יכולים לגעת בבית ועדיף לנו למכור אותו היום לפני כל התערבות של עו"ד
2. האם תהליך של מוגבלת באמצעים יעזור לי להגיע לפשיטת רגל או שעלי לגשת ולהכריז על פשיטת רגל מלכתחילה.
לגבי שאלתך הראשונה הרי שתמיד קיים סיכוי שינסו לממש את הדירה ע"י תביעה לסעד הצהרתי שאת בעלים ב - 50% מהדירה.
לעניין שאלתך השניה הרי שאין קשר בין הכרזה כחייבת מוגבלת באמצעים לבין הליך פשיטת רגל. עפ"י נתוני שאלתך בשל היקף חובותיך הליך שפיטת הרגל מתאים לך יותר מה עוד שבסופו של ההליך את עשויה לקבל הפטר חלוט אשר יהווה סוף לחובות (למעט חובות מזונות וקנסות לטובת המדינה).
מומלץ לך לפנות בדחיפות לעו"ד על מנת לקבל ייעוץ וטיפול משפטי מתאים.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
