שלום רב.
לפני כעשר שנים נתתי צ'ק לאחת מרשתות המזון, הצ'ק חזר ומנהל הסניף התקשר אלי על מנת להודיע לי שהצ'ק חזר ושעליי להגיע לסניף ולהסדיר את החוב.
כשהגעתי לחנות על מנת לשלם את החוב במזומן, מנהל הסניף לא מצא את הצ'ק שלי שחזר, ולכן לא שילמתי.
בסוף התברר שהשליח גנב מהקופה הראשית מספר צ'קים שחזרו .
השליח הגיע אלי לאחר כמה ימים, אמר לי שהצ'קים שלי אצלו ודרש כסף בתמורה לצ'קים שהוא גנב מהקופה הראשית.
אני לא הסכמתי ואמרתי שאני אתקשר למנהל הסניף, והוא התחיל לאיים עליי.
מאז עברו יותר מ10 שנים וכעת קיבלתי מכתב מהוצאה לפועל בטענה שיש לי חוב בסך 12 אלף ש"ח במקום ה600 ש"ח שהיו בהתחלה.
מסתבר שאותו שליח מכר את הצ'קים הגנובים לחברה מהשוק האפור (השוק האפור/שחור ?) בשם "ל.מ.ס.ג שירותים בע"מ".
חשוב להדגיש שהסכום ושם החנות הודפסו על הצ'ק ע"י המחשב ולא בכתב יד כפי שנהוג בדרך כלל.
כלומר, אני חושש שהם מחקו את מה שהדפיס המחשב ובמקום זאת רשמו "לפקודת ל.מ.ס.ג שירותים בע"מ".
כי אני לא נתתי שום צ'ק לחברה הזאת ולא קיבלתי ממנה שום שירות.
מה ניתן לעשות כעת ?
האם הבנק יכול לתת לי את הצילום של הצ'ק ?
תודה מראש.
האם אתה או הסופרסל הגשתם תלונה במשטרה על גניבת השיק ?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
הבעלים פשט רגל לפני כמה שנים והרשת ההיא כבר לא קיימת.
לא נראה לי שמנהל הסניף הגיש תלונה על גניבת הצ'קים (ואולי הוא בכלל שיתף פעולה עם השליח...)
ובקשר לבעלים, אני בספק אם הוא בכלל מודע שגנבו לו כסף מתחת לאף.
רצוי מאד שתגיש תלונה על גניבת השיקים. ובמידה ויגישו נגדך את השיקים לביצוע אתה יכול לטעון כי מדובר בשיקים גנובים ולהציג העתק מהתלונה. כמו כן, תבדוק היטב מתי בדיוק נפתח תיק ההוצל"פ מאחר ואם עברו למעלה משבע שנים ממועד פירעון השיקים למועד פתיחת התיק קמה לך טענת התיישנות אשר בגינה יש לסגור את התיק ולא ניתן יהיה לגבות ממך את השיקים. אתה חייב לטעון טענה זו מיד במסגרת ההתנגדות לביצוע שטר מטעמך.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר