לאחר חקירת יכולת אני משלמת סכום קבוע מזה ארבע שנים באופן עיקבי ללא פיגורים! משום מה קיבלתי הודעה מהבנק שאותה חברה עיקלה לי את החשבון.האם הם יכולים לעשות זאת למרות שאני משלמת בזמן.
לצערי אכן ניתן להמשיך ולפעול בתיק, כלומר לעקל חשבונות וכו' וזאת למרות התשלום הקבוע. בין היתר כיוון שעבר זמן וייתכן שכושר ההחזר הכספי החודש שלך השתנה. אולי בעקבות זאת גם יבקשו לבצע חקירת יכולת נוספת. את יכולה לנסות להתנגד לעיקול ולנמק שאת משלמת מידי חודש בחודשו כפי שנפסק ובהתאם ליכולתך המירבית ולכן לטעון שאין כל סיבה להכביד עליך שלא לצורך.
בברכה,
גדעון
ג. גולדשטיין ושות', משרד עורכי דין
הסיבה בגינה נייתן עיקול יכולה להיות או אי עמידה בתשלום החודשי או עיקול מכח תיק נוסף שאותו נושה פתח כנגדך. בכל מקרה את צריכה לבדוק את ההחלטה שנתנה לאחר חקירתך, שכן במידה ונקבע בה מפורשות שכל עוד את עומדת בתשלום החודשי לא יוטל עיקול על ח-ן עו"ש ובכל זאת הוטל עיקול במסגרת התיק בו נערכה חקירתך את יכולה להגיש בקשה לביטול עיקול. במידה ויש לך יותר מתיק אחד את צריכה לשקול להגיש בקשה לאיחוד תיקים.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר