אני כותב בדם ליבי
אני מחזיק עסק קטן באזור התעשיה מישור אדומים,בתחום השיפוט של עיריית מעלה אדומים.
אני חייב ארנונה לעיריה,העיריה מצידה,ללא משפט שלחה לי אתראה שאם לא אשלם את הסכום 3000 שח בערך,בתוך שבועיים,יבואו מעקלים מטעמה לעקל את רכושי המועט במקום.בינתיים עברו שבועיים וקצת,והבוקר בא מעקל[לא פתחתי לו את הדלת]והשאיר לי פתק שיבוא לפרוץ למקום בתוך 48 שעות.ברצוני לציין פרט חשוב מאד,אשר העיריה מודעת לו ומתכחשת,,כל הציוד שקיים אצלי בעסק[ושהיה קיים בביתי]אבל אין באפשרותי הכלכלית להחזיק בית,שייך מתוקף פסק דין הצהרתי של שופט בבית משפט השלום בירושלים משנת 1997,שייך לגרושתי,העיריה,ועורך דינה,מתעלמים מפסק הדין הזה ,האם זה חוקי? ברצוני לציין שמצבי הכלכלי בכי רע,יש לי תיק איחוד בהוצלפ,שבו אני חייב כמיליון שח,כל נושי הבינו את הבעייתיות,עיריית מעלה אדומים החליטה להכנס בי חזק ,למרות שהיא גם יודעת על תיק האיחוד,ברצוני לדעת מה אני יכול לעשות,והאם ניתן לעקל את כלי עבודתי,,עיקול הכלים יהיה גזר דין מוות עלי,לא פחות
תודה מראש,וסליחה על אריכות השאלה
ראשית מפרטי שאלתך נראה לי כי ההליך המתאים ביותר עבורך הינו הליך פשיטת רגל אשר בסופו את צפוי לקבל הפטר מחובתיך.
ביחס לפס"ד ההצהרתי נשאלת השאלה האם פסק הדין ההצהרתי מתייחס למטלטלין שנמצאים אצלך והאם מדובר על אותה הכתובת או לא -חייבת להיות זהות.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
תודה על תשובתך המהירה.פסק הדין ההצהרתי מתייחס למטלטלין שאצלי בעסק,כתובת העסק שונתה לפני 5שנים,פסק הדין הוא מלפני 12 שנה,אבל הכלים הם אותם כלים!! מה ניתן לעשות? תודה
במידה והם פועלים מכח תיק הוצל"פ אתה צריך לבגיש בקשה לביטול הליכים בתיק ולצרף את פסק הדין ההצהרתי. במידה והם פועלים מכח פקודת המיסים גביה יש לעתור לבית המשפט בו ניתן פסק הדין ההצהרתי בבקשה על ביטול ההליכי העיקול. חשוב לזכור שבמידה והעירייה לא היתה צד להליך ולא ניתן פסק דין נגדה בעניין אתה צריך להגיש תובענה חדשה למתן פסק דין הצהרתי גם כנגדה. כמבובן שבמסגרת התביעה החדשה תגיש גם בקשה לעיכוב הליכים עד למתן פסק דין.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר